Τρίτη 8 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Κι άλλα όπλα στην Ουκρανία

Συνεχίζεται η εμπλοκή και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, με παράδοση και νέων φορτίων οπλισμού στην κυβέρνηση Ζελένσκι. Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση του Προέδρου της Ουκρανίας με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), Ν. Κωστόπουλο.

Οπως ανακοινώθηκε από τα ΕΑΣ, η συνάντηση έγινε στο περιθώριο του 2ου Διεθνούς Φόρουμ Αμυντικών Βιομηχανιών (DFNC2), που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο και στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι αμυντικών βιομηχανιών. Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν «η επέκταση της συνεργασίας για την ενίσχυση των παραγωγικών δυνατοτήτων του αμυντικού τομέα της Ουκρανίας». Στην ανακοίνωση των ΕΑΣ αναφέρεται ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη» του προς τους εκπροσώπους των εταιρειών για την «υποστήριξη στον ουκρανικό λαό».

Σημειωτέον, τα ΕΑΣ έχουν στην παραγωγή τους πλήθος προϊόντων από αυτά που καταναλώνουν και χρειάζονται σε μεγάλες ποσότητες οι ουκρανικές Ενοπλες Δυνάμεις, όπως φυσίγγια, βλήματα πυροβολικού και όλμου, τυφέκια, όλμοι κ.λπ.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το επόμενο διάστημα αναμένεται να πάει στη Βουλή προς ενημέρωση και έγκριση άλλο ένα πακέτο ενίσχυσης της Ουκρανίας με στρατιωτικό εξοπλισμό, ο οποίος - ως είθισται - θα παρουσιαστεί ως «εύχρηστος» μεν αλλά «μη επιχειρησιακά αναγκαίος».

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ αναμένεται να αγοράσουν από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις για λογαριασμό της Ουκρανίας αριθμό ρουκετών για πολλαπλούς εκτοξευτές τύπου RM-70 (συστήματα που διαθέτει το ελληνικό Πυροβολικό). Θα αγοράσουν επίσης αντιαρματικές νάρκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ