Σάββατο 25 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ενδεχόμενα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, για νέα ενδεχόμενα τρομοκρατικών επιθέσεων σε σειρά στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε σιδηροδρόμους και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς εξέδωσε τις προηγούμενες μέρες το υπουργείο Μεταφορών της χώρας. Είναι προφανές κατ' αρχήν ότι αυτοί δε χρειάζονται κανέναν για να τρομοκρατηθούν. Το καταφέρνουν μια χαρά μόνοι τους.

Παρ' όλα αυτά τέτοιες ανακοινώσεις έχουν βγει δεκάδες τους τελευταίους μήνες, μετά την 11η του Σεπτέμβρη. Και ναι μεν, δεν έχει γίνει τίποτε, αλλά και οι ανακοινώσεις δε διαψεύστηκαν, αφού όλες μιλούν για «ενδεχόμενα» χτυπήματα.

Σωστοί οι Αμερικανοί... Αλλωστε, τα μόνα «σίγουρα» χτυπήματα σε αυτό τον πλανήτη είναι αυτά που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ στο όνομα της τρομοκρατίας...

Οσο για τα χτυπήματα του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων και αυτά είναι επίσης σίγουρα. Μόνο που δεν ανησυχούν τους Αμερικανούς και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αλλωστε, αυτά δεν είναι «τρομοκρατικά». Εντάσσονται στα πλαίσια τακτικών επιχειρήσεων που όλοι ξέρουμε από πού έχουν χρηματοδοτηθεί.

ΑΜΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ στην Ευρωπαϊκή Ενωση πρότεινε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι. Το σημερινό σύστημα --λέει-- είναι πολύ περίπλοκο και πρέπει να αντικατασταθεί! Προφανώς, θέλει να αντικατασταθεί με κάποιο πιο προσοδοφόρο.


Γρηγοριάδης Κώστας

Προσθέτει, μάλιστα, πως ένα ενιαίο σύστημα θα δώσει τη δυνατότητα στις εθνικές κυβερνήσεις να ασκήσουν πιο αποτελεσματική φορολογική πολιτική. Οχι πως ο δικός μας --ο Χριστοδουλάκης ντε-- χρειάζεται και ιδιαίτερες δικαιολογίες για να μας φορολογήσει. Ομως καλά θα του ερχόταν ένα ακόμα άλλοθι «ευρωπαϊκού μονόδρομου».

ΔΕ ΛΕΜΕ, μας έλυσε όλες τις απορίες περί ...προγαμιαίων σχέσεων ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε σε μαθητική εφημερίδα. Είναι λέει «παρά φύσιν», ενώ η εκκλησία προτείνει το «υπέρ φύσιν».

Πάντως, προχτές ακούσαμε για ένα οικόπεδο της Εκκλησίας που πωλήθηκε 219 εκατομμύρια δραχμές! Αυτό δεν ακούγεται και τόσο υπερφυσικό, παρά το μέγεθος του ποσού. Ως μια φυσικότατη εταιρική δραστηριότητα μοιάζει. Δε βρίσκετε;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ