Σάββατο 25 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ»
Τα έργα υποδομών πρέπει να εξυπηρετούν το λαό

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης

Avaton

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης
Κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αγάπιο Σαχίνη, συναντήθηκε προχτές με τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Η. Λιακόπουλο και ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων στην πόλη, αλλά και για τους σχεδιασμούς που υπάρχουν από την πλευρά της κυβέρνησης και της Περιφέρειας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Αγ. Σαχίνης επισήμανε την αντίθεση της παράταξης με την εγκατάσταση και λειτουργία ΝΑΤΟικού στρατηγείου στο Γ` Σώμα Στρατού. «Σήμερα απαιτείται η υλοποίηση μιας άλλης πολιτικής, για να γίνουν οι υποδομές που έχει ανάγκη η πόλη, ώστε αυτά να συμβάλουν σε μια ανάπτυξη προς όφελος του λαού της», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος. Τον Α. Σαχίνη, συνόδευσαν τα μέλη της Γραμματείας της παράταξης, Κ. Δρούτσας και Θ. Βαρδαλής.

Ο Η. Λιακόπουλος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της παράταξης για την εξέλιξη όλων των έργων και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους. Π.χ., για την ύδρευση, την υποθαλάσσια αρτηρία, τα οδικά έργα, τους χώρους στάθμευσης, το αεροδρόμιο, το πρόγραμμα σχολικής στέγης κλπ.

Η συνάντηση, που έγινε χθες, είναι η πρώτη μιας σειράς συναντήσεων που θα ακολουθήσουν με φορείς της Θεσσαλονίκης, για την καλύτερη ενημέρωση της δημοτικής παράταξης, σχετικά με την εξέλιξη των έργων που υλοποιούνται.

Παρέμβαση για το βιβλίο

«Ο ρόλος του βιβλίου σε όλες τις εποχές, και ειδικά σήμερα, είναι τεράστιος, αφού σχετίζεται με την ιστορία και τον πολιτισμό και καταγράφει - πρέπει να καταγράφει - τα πραγματικά γεγονότα, την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Συμβάλλει στην κοινωνική γνώση και στην ουσιαστική ανάπτυξη των ανθρώπων της σκέψης. Είναι μέσο μάθησης ενάντια στην υποκουλτούρα, στα σκουπίδια που σκορπά η τηλεόραση». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης, με την ευκαιρία των εγκαινίων, χθες, του 21ου Φεστιβάλ Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης πρόσθεσε: «Ηρθε ο καιρός που πρέπει να σταματήσουν τα λόγια και να στηριχτεί ουσιαστικά και με συγκεκριμένα μέτρα το βιβλίο από την κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς. Είναι ανάγκη να αναπτυχθούν οι δημοτικές, σχολικές βιβλιοθήκες και όχι μόνο. Να υπάρξει γι' αυτό το σκοπό οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των άλλων μαζικών φορέων για τη δημιουργία εθνικού δικτύου βιβλιοθηκών. Το βιβλίο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα οποιοδήποτε προϊόν. Είναι το μοναδικό είδος πολιτισμού που δεν επιδοτείται. Η τιμή του βιβλίου πρέπει να είναι χαμηλή, για να μπορούν να το προσεγγίσουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Δεν πρέπει να αυξηθεί ο ΦΠΑ για το βιβλίο και να υπαχθεί σε ένα ειδικό καθεστώς φορολόγησης».

Και ο Α. Σαχίνης σημείωσε ότι η δημοτική παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» θα συνεχίσει και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω απ' αυτό, να στηρίζει κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη του βιβλίου, χωρίς εμπόδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ