Σάββατο 25 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΕΝΩΜΕΝΟΙ»
Ημερίδα για τον πολιτισμό και την πόλη

H Πολιτιστική Επιτροπή της Δημοτικής Κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι» και ο επικεφαλής της Κίνησης-υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, Παναγιώτης Κοσιώνης, καλούν στην ημερίδα με θέμα «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006», σήμερα, Σάββατο, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Κίνηση σημειώνει πως η «"Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006" αφορά τους ανθρώπους της τέχνης, τους φορείς του πολιτισμού, το λαό της πόλης μας. Μέχρι σήμερα τα πράγματα κινούνται σε διαδρόμους ποικιλώνυμων μηχανισμών και συμφερόντων, με το πνευματικό δυναμικό της Πάτρας στο περιθώριο. Η ημερίδα αποτελεί μια προσπάθεια ώστε να μπουν στο προσκήνιο δυνάμεις που μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, με ώρα έναρξης 9.45 π.μ., είναι το ακόλουθο:

Ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Κοσιώνης θα απευθύνει χαιρετισμό και θα αναπτύξει τις θέσεις της Κίνησης.

Στη συνέχεια άνθρωποι της τέχνης, του πολιτισμού και του πνεύματος θα αναπτύξουν συγκεκριμένες θεματικές ενότητες. Συγκεκριμένα:

  • Κωστής Καπέλλας, βιβλιοπώλης, «Πολιτισμός και τοπικές εξουσίες: Θεσμικά, οικονομικά και διαχειριστικά ζητήματα»
  • Αστέριος Λάμπρου, ζωγράφος, «Λαϊκός Πολιτισμός και ΜΜΕ»
  • Βασίλης Κολοβός, ηθοποιός, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Θεάματος-Ακροάματος, «Καλλιτέχνης και καλλιτεχνικό έργο στις συνθήκες της παγκοσμιοποίησης»
  • Γιώργος Γιάνναρης, καθηγητής πανεπιστημίου, συγγραφέας, «Η Πάτρα στην τροχιά του πολιτισμού για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελλάδας: Βιώσιμοι θεσμοί και αξιοποίηση του τοπικού δυναμικού»
  • Νίκος Αρμάος, σκηνοθέτης, «Κέντρο πολιτιστικής φιλοξενίας και δημιουργίας: Η Πάτρα γέφυρα επικοινωνίας και πολιτισμού»
  • Βασίλειος Χριστόπουλος, πολιτικός μηχανικός-χωροτάκτης, συγγραφέας, «Ιστορική, αισθητική και ηθική ταυτότητα μιας πόλης πολιτιστικής πρωτεύουσας»
  • Διονύσης Καρατζάς, ποιητής, «Λογοτεχνία και η "Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα"»
  • Βασίλης Λάζαρης, ιστορικός, «Πάτρα, ευρωπαϊκή πόλη του 19ου αιώνα».

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με παρεμβάσεις από το κοινό και θα ακολουθήσει συζήτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ