Σάββατο 25 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
«Ανθρώπινη πόλη», με τον Α. Γκιζιώτη

Ο Ανδρέας Γκιζιώτης
Ο Ανδρέας Γκιζιώτης
Ο Ανδρέας Γκιζιώτης θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, που θα στηρίξει η παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη» στις ερχόμενες εκλογές. Η ανακήρυξη της υποψηφιότητας του Α. Γκιζιώτη έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία πλήθους εκπροσώπων συλλογικών φορέων και δημοτών, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να δώσουν τη μάχη για μια διαφορετική λειτουργία, τόσο του δήμου, όσο και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γενικότερα.

Η δημοτική παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη» - όπως σημείωσε και στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος - συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές, με βάση την πιο πλατιά, αγωνιστική συμπαράταξη ενεργών πολιτών, που δε συμβιβάζονται, ούτε «βολεύονται», αλλά αμφισβητούν και αντιστέκονται στην κυρίαρχη πολιτική των μεγάλων συμφερόντων και των εκφραστών τους. Αντιστέκονται σε όλους αυτούς που υποβαθμίζουν την πόλη, καταστρέφουν το περιβάλλον, μετατρέπουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό σε εμπόρευμα, προωθούν την υποαπασχόληση και την ανεργία και θέλουν τον πολίτη αμέτοχο, παθητικό θεατή. Στη συνέχεια, ο Α. Γκιζιώτης σημείωσε πως η παράταξη «κατεβαίνει» στις εκλογές με ένα ριζοσπαστικό και πρωτοπόρο πρόγραμμα, που η εφαρμογή του θα σημάνει την αντιστροφή της φθίνουσας πορείας της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων πολεοδομικού και κυκλοφοριακού χαρακτήρα, θέσεις για την προστασία και ανάδειξη του δάσους του Υμηττού, αλλά και προτάσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών. «Προτείνεται μια διαφορετική λειτουργία του θεσμού και του δήμου, που εφαρμόζει την απλή αναλογική στην πράξη, που αμφισβητεί το κλειστό, αυταρχικό δημαρχοκεντρικό μοντέλο, που φέρνει τον πολίτη στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, με πλήρη ενημέρωση, διαφάνεια και αποκέντρωση», σημείωσε ο υποψήφιος.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος δήμαρχος κάλεσε όλους τους πολίτες να αποδοκιμάσουν με την ψήφο και τη στάση τους την πολιτική που εκφράζουν τα κυρίαρχα κόμματα και οι εκφραστές τους, οι οποίοι ευθύνονται για την υποβάθμιση του θεσμού και την πόλης. Κάλεσε, επίσης, τους δημότες να υπερβούν τις «κομματικές υποδείξεις», να γυρίσουν την πλάτη σε προεκλογικές «υποσχέσεις» και να επιδοκιμάσουν όσους έμπρακτα έχουν δείξει ότι γνωρίζουν, θέλουν και μπορούν να διεκδικήσουν λύσεις.

Ο Ανδρέας Γκιζιώτης είναι 45 χρόνων, μαθηματικός και κατοικεί από το 1961 στην Αγ. Παρασκευή. Το διάστημα 1990 - '94, ήταν δημοτικός σύμβουλος και για δύο χρόνια διατέλεσε αντιδήμαρχος. Στη διάρκεια της θητείας του, ξεκίνησε η μηχανική αποκομιδή των απορριμμάτων, εκσυγχρονίστηκε σημαντικά ο εξοπλισμός της υπηρεσίας καθαριότητας και ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης «διαλογή στην πηγή». Ηταν μέλος της Επιτροπής για τη συγκρότηση του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού των 9 Δήμων και μέλος του πρώτου ΔΣ. Πρωτοστάτησε στις πρώτες κινητοποιήσεις για την περιφερειακή Υμηττού. Από το 1993 εκδίδει την τοπική εφημερίδα «Η ΑΠΟΨΗ».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Βορειοανατολικής Αχτίδας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Β. Ζάχαρη, αντιπροσωπεία της ΚΝΕ και εκπρόσωποι μαζικών φορέων της πόλης. Παραβρέθηκαν, επίσης, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Μαστρογιάννης και Θ. Θανόπουλος, ο Λ. Ριτζάκης πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων, η Αλ. Ζιώγα πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 4ου Δημοτικού, η Μ. Κούκουρα πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 3ου Γυμνασίου, η Γ. Πατούνα πρόεδρος του Δημοκρατικού Γυναικείου Συλλόγου, ο Φαρκωνάς Φλώρος πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, ο Παντ. Μύτικας μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων, ο Αντ. Κωστούλιας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων, ο Ζ. Καραγιώργος μέλος του ΔΣ της Ενωσης Επαγγελματιών και πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 7ου Δημοτικού κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ