Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 103
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Συνώνυμα

«Οι ρυθμίσεις κινούνται σε σωστή κατεύθυνση». Με τέτοιες δηλώσεις υποδέχτηκε ο κ. Πολυζωγόπουλος τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, ευθύς μόλις ανακοινώθηκαν, στις 21 Μάρτη. Ο ίδιος είναι, που, λίγο αργότερα, με αφορμή τις δηλώσεις του Ν. Χριστοδουλάκη για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, είχε πει: «Οφείλω να τονίσω ότι (...) οι σημερινές ανακοινώσεις (...) φυσικά δικαιώνουν τις προσπάθειες και τους αγώνες των εργαζομένων»!

Συμπέρασμα: Οι εργαζόμενοι, κατά τον κ. Πολυζωγόπουλο, αγωνίστηκαν για να παίρνουν τη σύνταξη στα 67 (αν την πάρουν) και μάλιστα μειωμένη!

Συνδυάστε τώρα τα λόγια των εργατοπατέρων του ΠΑΣΟΚ με τα λόγια των ίδιων των κυβερνώντων. Επί των ημερών μας, είπε ο Χρ. Πρωτόπαππας την επομένη της απόβασης των βατραχανθρώπων στον Πειραιά, «η περίοδος των απεργιακών κινητοποιήσεων ανήκει στο παρελθόν (...) Σήμερα κυριαρχεί κοινωνική ειρήνη, σήμερα υπογράφονται συλλογικές συμβάσεις εργασίας πολυετείς μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, σήμερα υπάρχει κοινωνικός διάλογος»...

Ιδού τα «επιτεύγματα», για τα οποία ...πασχίζει ο κ. Πολυζωγόπουλος. Μπορεί, βέβαια, να μην τα καταφέρνει, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον κ. Πρωτόπαππα να καταργεί κάθε πρόσχημα και να κομπορρημονεί, επειδή οι λέξεις «ΠΑΣΟΚ» και «πέμπτη φάλαγγα» έχουν καταστεί συνώνυμες πλέον για το λαϊκό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ