Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ανθρωπισμός τους στο ... πορτμπαγκάζ

Η ωμή αστυνομική βία είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της κατ' ευφημισμόν αποκαλούμενης μεταναστευτικής πολιτικής

Δε συμβαίνουν, πλέον, μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στον ...Κολωνό
Δε συμβαίνουν, πλέον, μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στον ...Κολωνό
Το απαίσιο πρόσωπο του ρατσισμού φάνηκε ολοκάθαρα στη θηριώδη αστυνομική βία τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στον Κολωνό. «Εμπόρευμα», «μιάσματα», «Αλβανοί». Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι οι μετανάστες που φτάνουν κυνηγημένοι από την πείνα και τους πολέμους στην «πολιτισμένη» Ευρώπη και στη χώρα μας. Δεν έχουν θέση ούτε καν μέσα στο περιπολικό (μήπως και το μαγαρίσουν;) αλλά στο πορτμπαγκάζ!

Τα όργανα «έκαναν τη δουλιά τους». Και όχι μόνο δεν πρόκειται να τιμωρηθούν παραδειγματικά, αλλά θα «προστατευτούν» και τιμηθούν για τη θεάρεστη δράση τους. Αυτές είναι, εξάλλου, οι άνωθεν εντολές, αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί εντός της ευρωπαϊκής επικράτειας.

Στο κλίμα αυτό ξετυλίγουν ανενόχλητα τη δράση τους τα φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής», που τον τελευταίο καιρό συναγωνίζονται -- και βοηθούν; -- τα αστυνομικά όργανα στο ξυλοφόρτωμα των μεταναστών. Μόλις πριν από μία βδομάδα, σε μια τέτοια εξόρμηση μίσους στο Πεδίον του Αρεως, κρύβοντας το πρόσωπό τους με μάσκες, που απεικόνιζαν την ελληνική σημαία(!), άφησαν τραυματισμένους και έστειλαν στο νοσοκομείο δεκάδες μετανάστες. Η αστυνομία ήταν βέβαια «ωσεί παρούσα», όπως και η κυβέρνηση.

Στο όνομα αντιμετώπισης, δήθεν, της ακροδεξιάς έχουν υιοθετήσει, ολοένα και περισσότερο απροκάλυπτα, τις φασιστικές μεθόδους τους και τα ακραία συνθήματά τους. Η ωμή αστυνομική βία αναδεικνύεται σε κυρίαρχο χαρακτηριστικό της κατ' ευφημισμόν αποκαλούμενης μεταναστευτικής πολιτικής. Η όποια «ανοχή» είναι συνάρτηση των αναγκών της αγοράς. Η αγορά όμως δε χρειάζεται ανθρώπους αλλά φτηνά υποζύγια.

Από τη μια κάνουν ό,τι μπορούν για την επέκταση της φτώχειας στον πλανήτη («παγκοσμιοποίηση») και προκαλούν ατέλειωτα καραβάνια προσφύγων με τους βομβαρδισμούς ή τους τοπικούς πολέμους που ανάβουν. Από την άλλη ορθώνουν «φρούρια» γύρω από τους «παραδείσους» τους και πυροβολούν εν ψυχρώ όποιον «ανεπιθύμητο» πλησιάσει. Τα σιδερόφραχτα τείχη δε θα τους σώσουν.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζει την καταστολή σε βάρος των νησιωτών (2020-02-26 00:00:00.0)
Ανέσυραν άλλους τρεις νεκρούς στο Φαρμακονήσι (2014-02-19 00:00:00.0)
Συνεχίστηκαν τα επεισόδια (2013-05-28 00:00:00.0)
Σήμερα η δίκη του 20χρονου Αλβανού (2004-06-23 00:00:00.0)
ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ! (2002-11-17 00:00:00.0)
Εκπυρσοκρότηση αυταρχισμού (2001-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ