Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα τηλεοπτικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ θυσιάζονται στο βωμό της τηλεθέασης και του κέρδους. Σαφές το συμπέρασμα του εποπτικού οργάνου της ΕΣΗΕΑ για την κατάσταση στα ΜΜΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα (όχι φυσικά στη «δημοσιότητα» των καναλιών που τέτοιες εκτιμήσεις δεν τις θεωρούν ειδήσεις ή, τουλάχιστον, δημοσιεύσιμες ειδήσεις...).

Ολοι το ξέρουμε, βέβαια, στον ένα ή άλλο βαθμό. Θέματα που έχουν εθνική, οικονομική η κοινωνική σημασία «χάνονται» και προβάλλονται οι διάφορες «ροζ ιστορίες» ή οι... ειδήσεις από το Χόλιγουντ.

Από την άλλη, έχουμε... χορτάσει από εκτιμήσεις και συμπεράσματα. Πράξεις χρειαζόμαστε, ουσιαστική παρέμβαση χρειαζόμαστε, διασφάλιση στοιχειωδών κανόνων χρειαζόμαστε. Αλλά, αυτοί που έχουν χρέος να το κάνουν, μένουν απαθείς και αδιάφοροι.

Αλλωστε, με τον τελευταίο νόμο περί βασικού μετόχου φρόντισαν να καλύψουν οι κυβερνώντες και οικονομικο-τεχνικά την όλη κατάσταση και κανένα πρόβλημα δεν έχουν οι ιδιοκτήτες των καναλιών και των ΜΜΕ να συνεχίσουν να ευτελίζουν τα πάντα.

ANOIXTO ακόμα και το θέμα νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να προσληφθούν έκτακτοι στο δημόσιο! Οχι ότι το δημόσιο δεν έχει ανάγκες. Οχι ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που καλύπτουν εδώ και χρόνια πάγιες ανάγκες, αλλά όταν είναι κοντά οι δημοτικές εκλογές, το πράγμα παίρνει... άλλη διάσταση!

Και, βέβαια, εμείς δεν έχουμε την παραμικρή υποψία, ότι οι αγαπητοί εκσυγχρονιστές θα μπορούσαν έστω να διανοηθούν να χρησιμοποιήσουν μια τέτοια διαδικασία προκειμένου να την εκμεταλλευτούν για προεκλογικούς σκοπούς. Αλλα λέμε τώρα... μήπως βρεθεί κάποιος κακοπροαίρετος...

ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ Σημίτη - Παπαδόπουλου συνεχίζεται. Θα μιλήσουν ή δε θα μιλήσουν; Θα συναντηθούν ή δε θα συναντηθούν; Μάλλον με ίντριγκα μοιάζει η υπόθεση κι όχι με πολιτική επιλογή.


Γρηγοριάδης Κώστας

Πάντως γιατί να τον εξωθήσει σε παραίτηση ο Κ. Σημίτης; Μήπως τα σχέδια της κυβέρνησης για την Υγεία έχουν τόσο μακροπρόθεσμο ορίζοντα και θα τον χρειαστεί για πολλά χρόνια; Δε νομίζουμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ