Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 103
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τρομοκράτες με «στοιχεία»

Σαφής και απροκάλυπτα κυνικός ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας. Απευθυνόμενος στους ΝΑΤΟικούς ομολόγους του, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη: «Η κατάσταση είναι χειρότερη από όσο τα γεγονότα δείχνουν». Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, «δεν απαιτούνται αδιάσειστες αποδείξεις πριν αναλάβουμε δράση»!

Πρώτα πυροβολούμε και μετά ρωτάμε, που θα έλεγαν και οι πρόγονοί του στην ...άγρια Δύση.

***

Ο Ράμσφελντ είναι απολύτως εντός «γραμμής»: «Οποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας», λέει το δόγμα Μπους.

Ως εκ τούτου, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η αμερικανική κυβέρνηση στρέφεται κατά πάντων, ακόμη και κατά των ίδιων των Αμερικανών πολιτών. Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (The Department of Homeland Security ) είναι το νέο ...«δώρο» του Αμερικανού Προέδρου προς τους συμπολίτες του. Πρόκειται για ένα νέο γιγαντιαίο μηχανισμό, που, όπως ανακοίνωσε σε ραδιοφωνικό του μήνυμα ο Τζ. Μπους, «θα ελέγχει τα σύνορά μας και θα εμποδίζει την είσοδο στη χώρα σε τρομοκράτες και εκρηκτικά».

***

Η εξαγγελία εντάσσεται απόλυτα στη νέα αντίληψη, που προβάλλεται μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη και δεν είναι τίποτε περισσότερο από την ενδυνάμωση των μηχανισμών συνεργασίας των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες έχουν, έτσι κι αλλιώς, απλωμένο τον τεράστιο ιστό τους μέσα και έξω από τις ΗΠΑ.

Μέσα από αυτόν τον ιστό, προωθούνται τα αμερικανικά συμφέροντα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο ιστός επεκτείνεται. Πρόσφατα, οι ΗΠΑ ζήτησαν την πραγματοποίηση νηοψιών από αμερικανικές δυνάμεις εντός των χωρικών υδάτων διαφόρων κρατών, που με αυτόν τρόπο καλούνται να απαντήσουν αν είναι με τους «καλούς» ή τους «κακούς». Οσο για την κυβέρνησή «μας», που έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή «καλό παιδί», θα κληθεί να παράσχει άλλη μια «αδιάσειστη» απόδειξη της αμερικανοδουλίας της. Βλέπετε, οι ΗΠΑ απαιτούν, στο όνομα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, την παρουσία αμερικανικών πολεμικών πλοίων στα ελληνικά χωρικά ύδατα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ