Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Ανάγκη η κοινή πάλη αγροτών - εργατών

Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποίησε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Οι αναδιαρθρώσεις στην αγροτική οικονομία άρχισαν πολύ νωρίτερα, στις αρχές της δεκαετίας του '90, επί κυβέρνησης της ΝΔ, και συνεχίζονται σήμερα οδηγώντας τους μικρομεσαίους αγρότες σε αδιέξοδο. Αφού περιορίζουν τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων αγροτών και συνεταιρισμών σπρώχνοντάς τους στους τοκογλύφους. Ετσι οδηγούνται σε πλειστηριασμούς περιουσιών οι χρεωμένοι αγρότες και συνεταιρισμοί. Ενώ οι θυγατρικές της ΑΤΕ μετατρέπονται σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις σε βάρος των αγροτών.

Τα παραπάνω υπογράμμισε, χτες, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα Χανιά, στα πλαίσια περιοδείας της στην Κρήτη.

Αναφερόμενη στο Ασφαλιστικό, που προκαλεί τις αντιδράσεις των εργαζομένων σήμερα, η Δ. Μανωλάκου σημείωσε πως «οι αγρότες έζησαν πρώτοι το πρόβλημα με τους νόμους του ΟΓΑ που άλλαζαν κάθε φορά που το κράτος έπρεπε να πληρώσει. Ετσι, το κράτος δεν πλήρωνε και η εισφορά των αγροτών αύξανε όπως και τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, όμως αναλογικά η σύνταξη μειώνεται».

Το στέλεχος του ΚΚΕ υπογράμμισε την ανάγκη κοινής πάλης εργατοϋπαλλήλων, αγροτών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Ενόψει μάλιστα των εκλογών του Οκτώβρη, η Δ. Μανωλάκου κάλεσε αγρότες και εργαζόμενους να ψηφίσουν τους υποψηφίους που στηρίζει το ΚΚΕ για την εκλογή περισσότερων νομαρχών, δημάρχων, δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων στο πλευρό του λαού. Για να προχωρήσει πιο γρήγορα το αντιιμπεριαλιστικό δημοκρατικό μέτωπο και να έρθουν στο προσκήνιο οι άνθρωποι του μόχθου.

Προχτές το βράδυ, η Δ. Μανωλάκου μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων στην κεντρική πλατεία Αρχανών Ηρακλείου αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΚΚΕ και για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ