Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΕΣΒΟΥ
Ο Β. Παλαιολόγος υποψήφιος νομάρχης

Ο Βαγγέλης Παλαιολόγος θα είναι ο υποψήφιος νομάρχης Λέσβου που θα στηρίξει η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) στις επικείμενες εκλογές. Η ανακήρυξη της υποψηφιότητας του Β. Παλαιολόγου έγινε προχτές στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, παρουσία εκατοντάδων δημοτών και ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου.

Η ΝΑΣ κατέληξε ομόφωνα στην πρόταση αυτή, εκτιμώντας την αγωνιστική στάση του Β. Παλαιολόγου, την εντιμότητα και ακεραιότητα του χαρακτήρα του αλλά και τη βαθιά του γνώση επί των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης, αφού επί δύο τετραετίες διατέλεσε δήμαρχος Πολυχνίτου και κατά γενική ομολογία επιτυχημένος. Επίσης, επί οχτώ χρόνια ήταν νομαρχιακός σύμβουλος και επικεφαλής της ΝΑΣ.

Παίρνοντας το λόγο ο υποψήφιος νομάρχης, υπογράμμισε: «Η ΝΑΣ θα δώσει την εκλογική μάχη με υψηλούς στόχους μαζί με όλες τις δυνάμεις, τους φίλους και τους οπαδούς που αποδέχονται την πολιτική της αντίληψη για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Μάχη που πρέπει να πάρει τα χαρακτηριστικά λαϊκής αντεπίθεσης. Για συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων στην προοπτική μιας άλλης κατάστασης στο χώρο όχι μόνο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αλλά και γενικότερα. Για να σταματήσει ο μαρασμός της Λέσβου. Για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που δε θα αποτελεί όργανο υλοποίησης και προβολής της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά υπεράσπισης των συμφερόντων του λεσβιακού λαού».

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και μαζικών φορέων και ορίστηκε Γραμματεία ανοιχτή σε όσους συμφωνούν με τις αρχές της ΝΑΣ, η οποία θα συντονίζει το έργο της παράταξης μέχρι τις νομαρχιακές εκλογές.

Παραβρέθηκαν ο Στ. Σκοπελίτης, βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ. Οι δήμαρχοι Μυτιλήνης, Μανταμάδου και Ευεργετούλας, Ν. Γιακαλής, Δ. Καρατζιτζής και Θ. Βουνατσής, αντίστοιχα. Οι αντιδήμαρχοι Μυτιλήνης, Β. Χριστοδούλου και Π. Πατερέλης. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καλλονής Σπ. Γιαννόπουλος, Αγ. Παρασκευής Αλ. Ευαγγελινός, Αγιάσου Χρ. Χατζηπαναγιώτης, Γέρας, Στ. Καραγεωργίου και Θέρμης, Στρ. Γλεζέλης. Ο σημερινός και ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Δ. Σιαμέτης και Θ. Τσαγκαρέλλης, αντίστοιχα. Οι Ν. Μπουλμπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Λέσβου, Στ. Σταθέλλη, πρόεδρος Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου, Ν. Αγαπητός, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και Γρ. Παράσχου, πρόεδρος Σωματείου Οικοδόμων Μυτιλήνης. Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πλήθους μαζικών, τοπικών, αντιστασιακών φορέων και συλλόγων γονέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ