Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Καταδίκασαν τον κυβερνητικό αυταρχισμό

«H τρομοκρατία δε θα περάσει». Αυτό το σύνθημα βροντοφώναξαν προχθές πλήθος εργαζόμενοι και νεολαίοι στην Πάτρα καταδικάζοντας τη βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων στο λιμάνι του Πειραιά τη μέρα της απεργίας κι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς ναυτεργάτες και συνολικά στην εργατική τάξη.

«Αφού πρώτα έβγαλαν παράνομη και καταχρηστική την απεργία των ναυτεργατών, στη συνέχεια έδωσαν εντολή στις δυνάμεις καταστολής να τσακίσουν με κάθε μέσο όσους αντιστέκονται και αμφισβητούν την εφοπλιστική ασυδοσία», τόνισε ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος εκ μέρους της Κίνησης για την Υπεράσπιση των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων και Λαϊκών Ελευθεριών και κάλεσε τους φορείς της πόλης να πάρουν θέση για τη δολοφονική επίθεση που κυβέρνηση και εφοπλιστικό κεφάλαιο εξαπέλυσαν στον «εχθρό λαό».

Κόντρα στις λογικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να «απαγορεύσει» σε άλλα στρώματα του λαού και της νεολαίας να εκφράσουν την ταξική αλληλεγγύη τους στους ναυτεργάτες, δυναμική ήταν η παρουσία της νεολαίας. Με αποφάσεις τους τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων: Φυσικού, Μαθηματικού, Φιλοσοφίας, Θεατρικών Σπουδών και Μηχανολόγων καταδίκασαν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και με τη μαχητική τους παρουσία και τα συνθήματα στη διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, δήλωσαν ότι την τρομοκρατία θα τη σπάσει η πάλη του λαού και της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ