Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η δίκη του 20χρονου Αλβανού

Σήμερα το πρωί, στις 9.00, εκδικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων η υπόθεση του 20χρονου Αλβανού μετανάστη Αντρέα Μπίκολι, εργαζόμενου και μαθητή της Γ` Τάξης Νυχτερινού Λυκείου, ο οποίος συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς τη Τρίτη 8 Ιούνη.

Ο νεαρός μετανάστης (ο οποίος ζει στη χώρα μας ήδη 12 χρόνια) βρέθηκε κατηγορούμενος για πλήθος αδικημάτων, μεταξύ των οποίων αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση αστυνομικού κτλ., τη στιγμή που μέρες μετά τη σύλληψή του δεν είχαν «σβήσει» ακόμα από το κορμί του οι μώλωπες που προκάλεσε ο άγριος ξυλοδαρμός του από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, ο Αντρέα Μπίκολι συνελήφθη και οδηγήθηκε στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, επειδή «τόλμησε» να διαμαρτυρηθεί σε αρμόδιο Τμήμα της Νομαρχίας για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην τακτοποίηση των χαρτιών παραμονής του. Στο Αστυνομικό Τμήμα, ομάδα αστυνομικών τον ξυλοκόπησε στο πρόσωπο, στα χέρια και στα πόδια. Δεν του επιτράπηκε να κάνει ούτε καν ένα τηλέφωνο.

Την επόμενη μέρα (Τετάρτη), αφού πρώτα τον ξαναχτύπησαν, τον οδήγησαν στην Ασφάλεια Αττικής και από εκεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Μετά από τρεις μέρες, οδηγήθηκε σε δίκη, η οποία ωστόσο αναβλήθηκε και ορίστηκε δικάσιμος για αύριο.

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ απέναντι σ' αυτήν την απάνθρωπη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων. Ο βουλευτής του Κόμματος Αντ. Σκυλλάκος προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας στο διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας, δηλώνοντας πως το περιστατικό αυτό «αντανακλά τη γενικότερη συμπεριφορά της Αστυνομίας και τελικά της πολιτικής ηγεσίας και της κυβέρνησης, όταν καλλιεργεί πνεύμα ενάντια στους ξένους ότι αυτοί δεν έχουν δικαιώματα».

Ανακοίνωση είχε εκδώσει και η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ, σημειώνοντας πως «η βία εναντίον των μεταναστών αφορά ολόκληρο το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα». Την αλληλεγγύη και έμπρακτη συμπαράστασή τους στον 20χρονο νεολαίο έχουν εκφράσει επίσης μια σειρά από φορείς και οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ