Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μόνος κερδισμένος το κεφάλαιο

Δεν περνάει μέρα που η κυβέρνηση της ΝΔ να μην κάνει καθαρό ότι είναι και αυτή ένας άξιος πολιτικός εκπρόσωπος των καπιταλιστών. Οχι, βέβαια, πως υπήρχε καμιά αμφιβολία για το τι διαχείριση θα έκανε. Απλά και με τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλου, για τα μέτρα αντιμετώπισης - δήθεν - της ανεργίας, επιβεβαιώνεται ότι σ' αυτό το κρίσιμο πρόβλημα, που πονάει και ταλαιπωρεί όσο τίποτα άλλο χιλιάδες εργατικές οικογένειες, η ΝΔ δεν έχει σκοπό να κάνει τίποτα άλλο παρά να εφαρμόσει αυτά τα ίδια και απαράλλαχτα που έχει εξαγγείλει από το 1997 ο... Σημίτης.

Η υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων που εξήγγειλε ο υπουργός Απασχόλησης, η προώθηση της κατάρτισης και επανακατάρτισης, της διά βίου μάθησης, είναι οι χιλιοειπωμένες «ασπιρίνες» για την ανεργία. Είναι η πολιτική που η προηγούμενη κυβέρνηση έβαλε σε εφαρμογή, τσακίζοντας κατακτήσεις και δικαιώματα, χτυπώντας τη σταθερή και πλήρη εργασία, προκειμένου βιομήχανοι και επιχειρηματίες να αυξάνουν τα κέρδη τους. Είναι η πολιτική που η Ευρωπαϊκή Ενωση, ο μεγάλος εντολοδόχος, έχει επιβάλει για τη στήριξη του κεφαλαίου. Η μείωση της φορολογίας για τους επιχειρηματίες, οι παχυλές επιδοτήσεις που τους προσφέρονται για να απασχολούν τζάμπα εργάτες, η κατάργηση του επιδόματος της ανεργίας και η μετατροπή του σε μισθό, που βάζει σε εφαρμογή και η ΝΔ, δε συμβάλλουν σε καμία περίπτωση στη μείωση της ανεργίας. Δε λύνουν το πρόβλημα, απλά το συγκαλύπτουν.

Στόχος και της ΝΔ, μέσα από τις διακηρύξεις της για αύξηση της απασχόλησης, είναι κύρια το πώς θα γίνει ανταγωνιστικότερο το κεφάλαιο. Στόχος που σημαίνει πως όσο αυτή η πολιτική εφαρμόζεται, η ανεργία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, δεν πρόκειται να λυθεί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα μέτρα που πρόσφατα αποφάσισαν στην ΕΕ αυτά συνιστούν και την πολιτική που βάζει σε εφαρμογή η ΝΔ. Και αυτά τα μέτρα προβλέπουν παράταση του εργάσιμου βίου, αφανισμό της πλήρους και σταθερής εργασίας με δικαιώματα, ενίσχυση της απασχολησιμότητας και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, εκ νέου χτύπημα στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, νέα προνόμια και πακτωλοί χρημάτων στους επιχειρηματίες.

Είναι καιρός να αρχίσει να μπαίνει ένα τέλος στις αυταπάτες. Δεν υπάρχει περιθώριο για κανέναν να πιστεύει ή να ελπίζει ότι η αλλαγή στην κυβερνητική εξουσία σημαίνει και αλλαγή πολιτικής. Το δικαίωμα στη δουλιά και στη ζωή δεν μπορεί να αποκτηθεί παρά μόνο μέσα από τον αγώνα και τη σύγκρουση με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και τις πολιτικές δυνάμεις που το υπηρετούν. Σ' αυτήν την κατεύθυνση η πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του μετώπου, τη συσπείρωση των ταξικών δυνάμεων, για την ανάπτυξη ισχυρού εργατικού κινήματος, πρέπει να γίνει στόχος πάλης για κάθε εργάτη και άνεργο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βαρίδι στα κέρδη η μόνιμη και σταθερή δουλιά (2007-08-19 00:00:00.0)
Καταδικάζουν στην ανέχεια τους χιλιάδες άνεργους (2006-07-21 00:00:00.0)
Ανακύκλωση της ανεργίας (2006-03-10 00:00:00.0)
Η ανεργία (2004-12-23 00:00:00.0)
Στο δρόμο που χάραξε... το ΠΑΣΟΚ (2004-06-27 00:00:00.0)
«Ούτε ένα ευρώ στους εργοδότες»! (2004-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ