Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
Τρομοημερίδα με αμερικάνικη πατέντα

Ανακοίνωση - καταγγελία της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων

Τρομοημερίδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων συνένοχων των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης, διοργανώνουν στις 8 Ιούλη στα Χανιά οι αμερικανοΝΑΤΟικοί. Ο «φορέας» που ανέλαβε να διευκολύνει τους ιμπεριαλιστές τρομοκράτες των λαών στην προσπάθειά τους να εξωραΐσουν τη βάρβαρη πολιτική τους, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ο Ροταριανός Ομιλος Χανίων διοργανώνοντας... Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την πάταξη της τρομοκρατίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, στο κοσμικό κέντρο «Flamingo Road» στα Λενταριανά.

Τα θέματα της Συνδιάσκεψης θα είναι, ο σχεδιασμός στον οποίο έχουν προβεί διάφορα κράτη για την πάταξη της τρομοκρατίας, η έρευνα που έχει αναπτυχθεί από διάφορα πανεπιστήμια στο αντικείμενο της τρομοκρατίας και η αντιμετώπιση ενδεχόμενου βιοχημικού πολέμου (αναφορά στη λεγόμενη βιολογική τρομοκρατία).

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Thomas K. Yazdgerdi, α' γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν πρεσβευτές διαφόρων χωρών, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι εκκλησιών κ.ά. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Σύμφωνα πάντα με τους διοργανωτές, ο γραμματέας της αερικάνικης πρεσβείας θα αναπτύξει την πολιτική των ΗΠΑ στο θέμα της τρομοκρατίας, εν ολίγοις, δηλαδή... θα μας κάνει μάθημα πως τα λαϊκά κινήματα είναι τρομοκράτες και θα πρέπει να τα εξολοθρεύουμε.

Πρόκειται για μια ακόμα προκλητική προσπάθεια, των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών για να «ξεπλύνουν» το βρώμικο ρόλο τους. Να πείσουν το χανιώτικο λαό ότι οι πραγματικοί παγκόσμιοι τρομοκράτες που αιματοκυλούν τους λαούς του πλανήτη δεν είναι οι ίδιοι αλλά κάποιοι άλλοι. Ομως, φαίνεται, πως για μια ακόμη φορά σχεδιάζουν χωρίς τον «ξενοδόχο», που λέει και ο λαός μας. Κι αυτό καθώς η ενέργεια αυτή ξεσηκώνει έντονες αντιδράσεις στο χανιώτικο λαό ο οποίος δε φαίνεται διατεθειμένος να επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο.

Μάλιστα ο ροταριανός όμιλος, γνωρίζοντας πολύ καλά την αντίθεση του χανιώτικου λαού, έφθασε στο σημείο να προκηρύσσει και ποιητικό διαγωνισμό για την «Επικράτηση της Ειρήνης ανά την υφήλιο και την πάταξη της τρομοκρατίας», ζητώντας από τους συμμετέχοντες να κάνουν χρήση ψευδώνυμου, απαραιτήτως, μην τους πάρουν χαμπάρι, προφανώς...

Με σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταγγέλλει ότι «η ενέργεια αυτή αποτελεί πρόκληση στα αντιιμπεριαλιστικά, αντιπολεμικά, φιλειρηνικά αισθήματα του χανιώτικου λαού και της νεολαίας. Αγνοεί τους μαζικούς λαϊκούς αγώνες που αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στο νομό ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Αφρική, κ.ά., ενάντια στην παρουσία των Αμερικανο - ΝΑΤΟικών και των βάσεών τους στον τόπο μας».

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, καλεί το λαό και τη νεολαία των Χανίων για μια ακόμη φορά να ανακηρύξουν ανεπιθύμητους στα Χανιά τους εκπροσώπους των παγκόσμιων τρομοκρατών. «Να είναι σίγουροι οι διοργανωτές της εκδήλωσης ότι το αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα του νομούς μας - τονίζουν στην ανακοίνωση - θα δώσει τη δική του απάντηση στη νέα πρόκληση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οι λαοί πληρώνουν βαρύ τίμημα από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις» (2005-07-09 00:00:00.0)
Ποινικοποιούν την αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική δράση! (2004-11-02 00:00:00.0)
Σειρά αντιπολεμικών εκδηλώσεων (2003-05-11 00:00:00.0)
Πολύμορφες φιλειρηνικές δραστηριότητες (2003-05-10 00:00:00.0)
Σήμερα το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο (2001-11-08 00:00:00.0)
Συζήτηση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (2001-10-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ