Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Να αποκρούσουμε το αντιδραστικό νομοσχέδιο

Τη δική τους απάντηση, ενάντια στο νέο «τρομονόμο» που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, έδωσαν εργαζόμενοι, αγρότες, φοιτητές, συνταξιούχοι, στην Πάτρα χτες το βράδυ.

Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, πλήθος μαζικών φορέων και κοινωνικών οργανώσεων της πόλης, μεταξύ αυτών της Συσπείρωσης για τα Λαϊκά Δικαιώματα και Ελευθερίες, της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, Εργατικών Σωματείων, διαδήλωσε δυναμικά την αντίθεσή του, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα «Στα χαρτιά θα μείνει ο "τρομονόμος", ο αγώνας είναι του λαού ο δρόμος», «Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί, είναι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί».

Λίγο νωρίτερα, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, όπου έγινε η συγκέντρωση, μίλησαν ο Αντρέας Αντωνόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αχαΐας και ο Βασίλης Ασπρούλιας, δικηγόρος, εκ μέρους της Συσπείρωσης για τα Λαϊκά Δικαιώματα και Ελευθερίες, ο οποίος αφού επισήμανε την αρμονική συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για την προώθηση των «τρομονομοθετημάτων», οι οποίοι βάλλουν ουσιαστικά εναντίον των λαϊκών αγώνων, υπογράμμισε πως η εσπευσμένη ψήφιση του νέου «τρομονόμου» και του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και παράδοσης αποτελεί ένα προωθημένο βήμα στην αλυσίδα των αντιδημοκρατικών νομοθετημάτων και των κατασταλτικών μέτρων που λαμβάνονται με συστηματικό τρόπο τα τελευταία χρόνια στη χώρα. Και καταλήγοντας τόνισε: «Απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση ολόκληρου του λαού για να αποκρούσουμε το αντιδραστικό αυτό νομοθέτημα που βάζει στο στόχαστρο τις λαϊκές ελευθερίες».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ, η Δημοτική Κίνηση «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», αντιπροσωπείες του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, του Συλλόγου Επιστημονικού και Διδακτικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών, του σωματείου «ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ».

Επίσης, χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη Ζάκυνθο, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο (ΕΚΖ), όπου μίλησαν ο Στέλιος Μποζίκης, δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Αρκαδίων και ο Διονύσιος Συγούρος, πρόεδρος του ΕΚΖ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ