Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Υπόθεση Αϊβατζίδη

Ο Δημήτρης Αϊβατζίδης είναι ο νεαρός χρήστης ναρκωτικών που πέρσι πυροβόλησε την είσοδο της πολυκατοικίας του Κ. Σημίτη στο Κολωνάκι.

*

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, τα φώτα εκείνης της τραγικής για τον ίδιο και τους δικούς του, «δημοσιότητας», έχουν σβήσει.

*

Λίγο λίγο «σβήνει» και ο ίδιος. Διανύει την έκτη βδομάδα απεργίας πείνας στον Κορυδαλλό. Διαμαρτύρεται - όπως με γράμμα του από το Νοσοκομείο κρατουμένων αναφέρει - ότι η 7ετής κάθειρξη που του επιβλήθηκε (και δεν αφορά την υπόθεση στο Κολωνάκι, που ακόμα δεν έχει εκδικαστεί) είναι προϊόν σκευωρίας που έστησε εναντίον του η Αστυνομία.

*

Χτες η στήλη έλαβε από φίλους του Αϊβατζίδη νέα επιστολή στην οποία σημειώνεται ότι οι κατηγορίες εναντίον του «στήθηκαν», ότι ο φερόμενος ως «συνεργός» του είναι κι αυτός χρήστης που για να «ομολογήσει» εναντίον του Αϊβατζίδη βασανίστηκε από την Αστυνομία. Στην ίδια επιστολή γίνεται λόγος για «αστυνομική και δικαστική εξουσία (που) θέλει να σώσει το "κύρος της ελλιπούς φύλαξης της πρωθυπουργικής κατοικίας" (...)καταδικάζοντας στο σκοτάδι της απομόνωσης έναν άνθρωπο που κάνει μακροχρόνιο αγώνα για να νικήσει την ηρωίνη (...)».

*

Η στήλη δε γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά. Ο Αϊβατζίδης και οι φίλοι του στις επιστολές τους μιλούν με στοιχεία (σημαντικά κατά τη γνώμη μας) που, όμως, εμείς δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε. Μπορούν όμως (και οφείλουν) να τα ελέγξουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι και της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. Πριν ο Αϊβατζίδης πεθάνει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ