Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Με μεράκι και τη θετική πείρα των προηγούμενων χρόνων

Πραγματοποιείται στις 25 και 26 Ιούνη στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια

Με την αισιοδοξία που δημιουργεί η θετική εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, όπου σημειώθηκε αθρόα προσέλευση ντόπιων και αλλοδαπών εργαζομένων, αλλά και τον ενθουσιασμό της δημιουργικότητας με την οποία «στήνεται» κάθε φορά το διήμερο, οι διοργανωτές του φετινού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου για Μετανάστες, Πρόσφυγες και Ελληνες εργαζόμενους ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους επισκέπτες μεθαύριο Παρασκευή και το Σάββατο, 25 και 26 του μήνα. Θυμίζουμε πως το διήμερο γίνεται με πρωτοβουλία της Αχτιδικής Επιτροπής 5ου και 6ου διαμερίσματος Αθήνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στο πάρκο ΦΙΞ, στα Πατήσια, ενώ οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 7.30 μ.μ.

Ενα σημαντικό βήμα για τον απεγκλωβισμό των μεταναστών και των προσφύγων από το φόβο που τους απομονώνει, συρρικνώνοντας την αποτελεσματικότητα των αγώνων τους, αποτελεί το Διήμερο Αντιιμπεριαλιστικών Εκδηλώσεων, υπογραμμίζει στο «Ρ» η Εμινέ, από την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατουμένους σε Τουρκία και Κουρδιστάν. Ενα πρώτο βήμα για να γνωριστούν και να ενταχθούν σε συνδικαλιστικούς και εκπολιτιστικούς φορείς, στις μεταναστευτικές κοινότητες. Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η ΕΕΔΥΕ στηρίζει σταθερά το Διήμερο, ο Αντ. Αντανασιώτης, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής, υπογράμμισε στο «Ρ» πως «η ΕΕΔΥΕ εκφράζει με κάθε ευκαιρία την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον αγώνα για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών, που είναι από τα πρώτα θύματα της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης, των βάρβαρων πολέμων που οργανώνουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, της μαζικής πείνας, της φτώχειας, της ανέχειας, που επιφυλάσσει για τους λαούς το κυρίαρχο εκμεταλλευτικό σύστημα».

Χαρακτηριστική της απήχησης της καθιερωμένης εδώ και τρία χρόνια διοργάνωσης είναι η λίστα των συμμετοχών, η οποία απαρτίζεται από σαράντα φορείς Ελλήνων και αλλοδαπών. Ανάμεσά τους εκπολιτιστικοί σύλλογοι και μεταναστευτικές κοινότητες ανθρώπων από κάθε γωνιά του πλανήτη (Σουδάν, Βουλγαρία, Ουκρανία, Περού, Κουρδιστάν, Αφγανιστάν, Κένια, Αλβανία, Παλαιστίνη, Ινδία, Φιλιππίνες, Λιβύη, Γεωργία, Μπαγκλαντές κτλ.), όπως και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος, η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΔΑ, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ κ.ά. Στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται μουσικοχορευτικές παραστάσεις από συγκροτήματα μεταναστευτικών κοινοτήτων και ενδιαφέρουσες συζητήσεις (όπως για τον «τρομονόμο»). Επιπλέον, στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος, χώρος για σκάκι και βιβλιοπωλείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ