Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απόδειξη άδολης ευαισθησίας

Εκατόν εβδομήντα εννέα μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν στην πρόσφατη εθελοντική αιμοδοσία που έγινε στην Ικαρία, για τη συγκέντρωση του πολύτιμου αίματος που χρειάζονται οι κάτοικοι της Ικαρίας, αλλά και οι Ικαριώτες που μένουν στην Αθήνα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας Αιμοδοσίας του νοσοκομείου του νησιού.

Η προσφορά του αίματος αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά και αυτή η προσφορά δηλητηριάζεται από τη λογική εμπορευματοποίησης των πάντων. Το αίμα αυτό, όπως συμβαίνει σε όλα τα νησιά, μεταφέρεται στην Αθήνα και η μεταφορά αυτή πληρώνεται σαν κοινό εμπόρευμα. Οπως πληρώνονται στα ΕΛΤΑ και τα τέλη για τις επιστολές που στέλνει το Πανικάριο Νοσοκομείο πριν από κάθε εθελοντική αιμοδοσία καλώντας τους Ικαριώτες να δώσουν αίμα.

Αν λοιπόν το υπουργείο Υγείας θέλει να ευδοκιμήσουν οι «Δεσμοί Αίματος» - όπως ονομάζει την καμπάνια που άρχισε - δεν έχει παρά να το δείξει εμπράκτως καταργώντας αυτές τις χυδαίες εισφορές. Αυτό - και άλλα πολλά - χρειάζονται για να δημιουργηθούν ισχυροί δεσμοί με τους αιμοδότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ