Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ - ΛΑΜΙΑ
Πάρτε το πίσω

«Να αποσυρθούν, τώρα, το ευρωένταλμα σύλληψης και παράδοσης και ο "ευρωτρομονόμος". Να καταργηθεί ο "τρομονόμος" του 2001». Με αυτό το σύνθημα διατράνωσαν την απαίτησή τους οι εργαζόμενοι και η νεολαία, χτες το βράδυ από τον πεζόδρομο της πλατείας Αγοράς στη Χαλκίδα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη του Πανεργατικού Μετώπου, της Επιτροπής Ειρήνης Χαλκίδας και της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη. Την ίδια ώρα, η συγκέντρωση στο Κέντρο Νεότητας της Λαμίας έστελνε το μήνυμα ότι «ο τρομονόμος δε θα περάσει, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Το τρομοέκτρωμα που ετοίμασε το ΠΑΣΟΚ και έφερε σε νομοσχέδιο η κυβέρνηση της ΝΔ, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, καταδικάστηκε σε Εύβοια και Φθιώτιδα. «Οι λαοί, τόνισε ο Βαγγέλης Σταματούκος εκ μέρους των διοργανωτών της συγκέντρωσης, με τον ξεσηκωμό τους απέναντι στην πολιτική της "νέας τάξης", δείχνουν ότι έχουν τη δύναμη να σταθούν φραγμός στις αντιλαϊκές και αντιδημοκρατικές πολιτικές».

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της Φθιώτιδας σε κοινούς αγώνες για την απόκρουση της νέας αντιδημοκρατικής επίθεσης αλλά και για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, ανάλογων των σημερινών απαιτήσεων, απηύθυνε από τη συγκέντρωση της Λαμίας ο Χρήστος Φουσέκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λαμίας. Η υπόσχεση; Ο αγώνας συνεχίζεται μέσα κι έξω από τη Βουλή, ώσπου να καταργηθεί το τρομονομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ