Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Ποινικοποιούν την αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική δράση!

Καλούν σε απολογία τον Γραμματέα της ΝΕ Χανίων και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ για αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση

Να απολογηθεί, γιατί με άλλους αγωνιστές διαδήλωσαν, με απόφαση της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, ενάντια στην παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων στον τόπο μας, καλείται από την Πταισματοδίκη Χανίων ο Γιώργος Νταγκουνάκης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ!

Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης, του αντιιμπεριαλιστικού αντιΝΑΤΟικού, αντιβασικού κινήματος στη χώρα μας. Μια προσπάθεια που αντανακλά την πολιτική της υποτέλειας και της υποταγής στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Πολιτική που στήριζε και εφάρμοσε τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το ίδιο περίτεχνα συνεχίζει να στηρίζει και να εφαρμόζει μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο Ιράκ και αλλού.

Η συγκεκριμένη δίωξη που έρχεται σαν συνέχεια άλλων που έχουν προηγηθεί, εκτιμάται από το φιλειρηνικό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ως προσπάθεια τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κομμουνιστή που αντιπαλεύει την πολιτική των ιμπεριαλιστών, τη σφαγή λαών και αμάχων, μικρών παιδιών. Που δε θέλει τους δολοφόνους να γυρνούν σαν επικυρίαρχοι στη χώρα του και από τις βάσεις να εξορμούν ενάντια στους λαούς της περιοχής.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ καταδικάζει το γεγονός και τονίζει: «Με αφορμή κινητοποίηση που οργάνωσε το ΚΚΕ στις 7/2/2004 ενάντια στην παρουσία στα Χανιά αεροπλανοφόρου και Αμερικανών φονιάδων (που ήρθαν για "ξεκούραση"!!! μετά το αιματοκύλισμα του Ιρακινού λαού) καλείται σε ανάκριση από την Πταισματοδίκη Χανίων ο Γιώργος Νταγκουνάκης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, για επεισόδια που έγιναν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με βάση το κλητήριο θέσπισμα.

Πρόκειται για την κινητοποίηση που οργάνωσε το ΚΚΕ και είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της φιέστας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Μιας φιέστας ενταγμένης σε μια προσπάθεια να συνηθίσει ο λαός και η νεολαία την παρουσία των παγκόσμιων τρομοκρατών.

Φαίνεται ότι η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ, συναγωνίζεται την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί με κάθε τρόπο να καλλιεργήσει στο λαό το μονόδρομο της υποταγής και το φόβο του επικυρίαρχου. Προσπαθεί να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που θέλει ανεπιθύμητους τους Αμερικανούς στον τόπο μας. Να ακυρώσει την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του χανιώτικου λαού και των μαζικών φορέων, να φύγουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί και να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας.

Η παραπάνω ενέργεια αποτελεί διπλή πρόκληση που κανέναν δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο. Εκτός του ότι βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα του χανιώτικου λαού και της νεολαίας γίνεται σε μια περίοδο όπου: Η δράση των Αμερικανών φονιάδων στην πόλη συνεχίζει να είναι ασύδοτη. Παρά το ότι έχουν διαπράξει μια σειρά σοβαρές απάνθρωπες και αξιόποινες πράξεις κυκλοφορούν ελεύθεροι. Συνεχίζεται, επίσης, το αιματοκύλισμα του Ιρακινού λαού από τους παγκόσμιους τρομοκράτες. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παραχωρήσει συχνότητα για τη λειτουργία Αμερικάνικου Ραδιοσταθμού στις βάσεις.

Η προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής, αντιιμπεριαλιστικής δράσης δε θα περάσει. Πολύ περισσότερο δεν πτοεί κανέναν. Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές αυτής της ενέργειας πως ό,τι και να κάνουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές ήταν και θα είναι στη συνείδηση του χανιώτικου λαού και της νεολαίας οι παγκόσμιοι τρομοκράτες, ανεπιθύμητοι στον τόπο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ