Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«Πικρό το μεροκάματο»

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Πάρε τα λεφτά και τρέχα!

Ετσι κι αλλιώς, δε θα πληρώσεις.

Οχι εσύ, ρε Καραμήτρο...

Αλλους, τους γνωστούς λίγους, αφορά η προτροπή.

Εσύ, εκεί, στο παραμύθι «φασούλι το φασούλι».

Πώς;Πού λεφτά για καταθέσεις; Χρωστάς και σκέφτεσαι να πάρεις κι άλλο δάνειο; Ε, τα 'χουμε ξαναπεί αυτά. Γι' αυτό υπάρχεις! Για να τους κάνεις πλούσιους.

Κι αν είσαι άνεργος, μην το φοβάσαι. Θυμάσαι, που λέγαμε πως το σύστημα ψάχνει και βρίσκει τρόπο την κρίση του να τη μετατρέπει σε θηλιά στο λαιμό των θυμάτων του; Μήπως θυμάσαι, τουλάχιστον, τι λέγανε τότε που κάνανε προσλήψεις συνοροφυλάκων; Που θα υπηρετούσαν στα σύνορα και τους είδαμε να κάνουν μπλόκα στο Μενίδι; Ε, τώρα ανακάλυψαν τους «Εφεδρους Υψηλής Ετοιμότητας», για να αντιμετωπίσουν την ανεργία, λέει...

Κι όσο εσύ δε θυμάσαι, κάποια «Regal Oil», αφού άρπαξε τον Πρίνο, ανακοινώνει περιχαρής ότι υπάρχουν τρελά αποθέματα στην περιοχή.

Αλλά, είπαμε, εσύ ψύχραιμος! Είναι καιρός να αρχίσεις να νιώθεις μέρος της υφηλίου, που κρατά την ανάσα της! Τι κι αν το αμερικάνικο όνειρο αφορούσε πάντα λίγους. Μπορεί να γίνει και δικό σου. Να παραβλέψεις την απελευθέρωση του ωραρίου, να μην καταλαβαίνεις ότι το κλείσιμο που μικρομάγαζου στη γειτονιά σε αφορά. Εσύ να πιστεύεις ότι θα γίνεις μέγας και τρανός.

Ως τότε,τράβα από τη Λέσβο στην Κω μέσω ...Αλικαρνασσού. Ως τότε, άσε την τελευταία σου πνοή σε μια νταλίκα. Ως τότε, κοίτα το παιδί σου να παίζει στην αυλή του σχολείου, πάνω από την οποία περνάνε τα δίκτυα της υπερυψηλής τάσης. Εχει κι ο θάνατος την ομορφιά του.

Καλά, ακόμα ψάχνεις να βρεις στη χτεσινή απογευματινή εφημερίδα τι συνέβη προχτές στο Σπόρτιγκ;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ