Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΟ
Κόντρες συμφερόντων

Παρά τον θόρυβο - πριν και μετά - τη διαδικασία εκλογής, με άνεση (40 υπέρ, 2 άκυρα) ανανέωσε τη θητεία της για άλλα τέσσερα χρόνια, στη διοίκηση της ΕΠΟ, η παράταξη Γκαγκάτση. Πάντως δεν αποκλείεται οι «μάχες» να συνεχιστούν, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εξαγγελίες της αντιπολίτευσης (12 ενώσεις), που αποχώρησε από τη διαδικασία, καταγγέλλοντας - διά στόματος Β. Μητρόπουλου - παρατυπίες: «Αποσύραμε την υποψηφιότητά μας, γιατί δεν είχαμε κανένα λόγο να νομιμοποιήσουμε μια παράνομη διαδικασία. Θα λάβουμε τα νομικά μέτρα για όλες τις προκλήσεις και παρεμβάσεις που έγιναν σήμερα. Μόνο στις τριτοκοσμικές χώρες γίνονται αυτά. Με τη διοίκηση του Γκαγκάτση έχουμε γίνει Τανζανία και Γη του Πυρός. Η παρουσία αντιπροσώπων από την FIFA και την UEFA είναι πρόκληση και ένας από τους λόγους που μνημονεύουμε τις ενστάσεις μας». Η αντιπολίτευση διά του Β. Μητρόπουλου κατηγορεί τον γραμματέα της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη για παρέμβαση υπέρ του Β. Γκαγκάτση.

Ταυτόχρονα η κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή την εκλογή της ΕΠΟ, δείχνει βαθύτερες αντιθέσεις μεταξύ επιχειρηματικών συμφερόντων. Σε χτεσινές δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι, ο Β. Μητρόπουλος, σημερινός εκδότης της εφημερίδας «Η Αποψη» και χρόνια παράγοντας του ποδοσφαίρου, με παλιότερη καταδίκη για κακοδιαχείριση, μίλησε για διασυνδέσεις του Β. Μεϊμαράκη με τον μεγαλοεπιχειρηματία Σ. Κόκκαλη που ξεκίνησαν από τότε που παραδόθηκε ο ΟΠΑΠ στον μεγαλοεπιχειρηματία. Και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει συνέχεια.

Χτες εξάλλου συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ και επανεξέλεξε στη θέση του προέδρου τον Β. Γκαγκάτση, ο οποίος ευαγγελίστηκε «νέα εποχή» και πρόσθεσε: «Θέλουμε τους πάντες κοντά μας, ακόμα και τις 12 Ενώσεις που δεν έμειναν να ψηφίσουν το Σάββατο, για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που έχουμε θέσει. Ξεκινάμε έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής στο EURO, με μια σειρά μέτρων για το ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μέτρα που δεν έχουν προβληθεί ιδιαίτερα, αλλά μπορούν ν' αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα του αθλήματος στη χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ