Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
«Διέλυσε» το ΔΗΚΚΙ με «έκτακτο Συνέδριο»

Συνέδριο «μαϊμού» το χαρακτηρίζουν τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ

Ο Δ. Τσοβόλας πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο «έκτακτο συνέδριο του ΔΗΚΚΙ» για να αποφασίσει τη διάλυση του κόμματος.

Στην ομιλία του επιτέθηκε στο ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι «βυθίζεται όλο και περισσότερο στο παρελθόν», ενώ επίσης κατηγόρησε το ΣΥΝ ότι «περιορίζεται στο μικρόκοσμο των άπειρων ομαδοποιήσεων».

Στο Εκτακτο Συνέδριο του Κινήματος παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, από τη ΝΔ ο βουλευτής κ. Γιώργος Βασιλείου, από το ΠΑΣΟΚ ο Στ. Τζουμάκας και οι δήμαρχοι Περιστερίου Αν. Παχατουρίδης, Ανω Λιοσίων Ν. Παπαδήμας και Αργυρούπολης Γ. Τσαρπαλής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδινε ο Δ. Τσοβόλας στο συνέδριο πήραν μέρος «680 Σύνεδροι που είχαν δικαίωμα ψήφου». Το Συνέδριο, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου, υπερψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία τις προτάσεις του Προέδρου του Κινήματος Δημήτρη Τσοβόλα. Συγκεκριμένα: Τη διάλυση του ΔΗΚΚΙ με ψήφους: 675 υπέρ, 2 κατά και 3 λευκά. Ομόφωνα την παραίτηση του ΔΗΚΚΙ, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, από την κρατική επιχορήγηση για τα επόμενα 4 χρόνια και άμεση επιστροφή της κινητής περιουσίας του ΔΗΚΚΙ και μέρους των χρημάτων που ήδη υπάρχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Συνέδριο «Μαϊμού»

Σε συνέντευξη που έδωσαν μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ χτες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας μεταξύ άλλων υπογράμμισαν:

Οι πολιτικές ομιλίες και οι δηλώσεις του Δ. Τσοβόλα, αποδεικνύουν και στον πλέον αδαή «την πολιτική αποστασία προς την ηγετική ομάδα του Γ. Παπανδρέου και το νεοδεξιό ΠΑΣΟΚ. Αποδεικνύουν γιατί επιχείρησε πραξικοπηματικά να κλείσει το ΔΗΚΚΙ, ακριβώς όταν κατά γενική ομολογία, διαφαινόταν ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές. Αποτέλεσμα το οποίο θα έρχονταν σε αντίθεση με την προσπάθεια εδραίωσης του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

Ο Δ. Τσοβόλας αρνείται, υπογράμμισαν τα στελέχη του ΔΗΚΚΙ, να συμμορφωθεί με τις σαφείς και κατηγορηματικές αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, οι οποίες δεν επιδέχονται ένδικα μέσα αναίρεσης.

Οπως υπογράμμισαν τα στελέχη του ΔΗΚΚΙ: «Είναι το λιγότερο αστείο το γεγονός πως ενώ ο Δ. Τσοβόλας επί μήνες διακηρύττει πως το ΔΗΚΚΙ έκλεισε, ξαφνικά το τελευταίο τρίμηνο εκ των υστέρων θυμήθηκε, ως άλλο "Λάζαρο" να το αναστήσει για να το ξανακλείσει με αποφάσεις "μαϊμού" Συνεδρίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ