Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν άντεξε...

Είναι γνωστό γενικά και ειδικά στους συστηματικούς «παίκτες» ότι το καζίνο ποτέ δε χάνει. Αυτό συμβαίνει όμως και με άλλα ιδρύματα του... χρηματοπιστωτικού τομέα, όπως οι τράπεζες, που σε ορισμένες περιστάσεις το παραδέχονται άνετα προκειμένου να τονίσουν την πλεονεκτική τους θέση απέναντι σε υποψήφιους πελάτες και συνεργάτες. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις.

Η EFG Γιούρομπανκ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ δεν μπόρεσε να αντέξει ακόμη και ένα σατυρικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική ειδησεογραφική πύλη «Euro2day», το οποίο στο διά ταύτα διαπίστωνε αυτή την απλή αλήθεια. Το κείμενο αφορά τις ενέργειες μιας τράπεζας γειτονικής χώρας, της «PARTA OLA BANK», προκειμένου να έχει υψηλό και σίγουρο κέρδος μέσα από δραστηριότητες που σχετίζονται με τα αμοιβαία κεφάλαια.

Η χρηματιστηριακή εταιρία της EFG Γιούρομπανκ θεώρησε ότι το κείμενο σχετίζεται με δικές της δραστηριότητες και απαίτησε - σύμφωνα με την «Αμάλθεια Εκδοτική ΑΕ» στην οποία ανήκει η πύλη - να αποσυρθεί το κείμενο. Η άρνηση της τελευταίας είχε άμεσες συνέπειες. Η «θιγόμενη» επιχείρηση απαίτησε να διακοπεί άμεσα κάθε διαφημιστική καταχώριση της εταιρίας στην πύλη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ