Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ταξικό ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ διεθνιστικής αλληλεγγύης

Συγκλονιστικές στιγμές στο Σπόρτιγκ οι χαιρετισμοί των συνδικαλιστών εκπροσώπων από την Κούβα, το Βιετνάμ, τη ΛΔ Κορέας και των παιδιών από την Παλαιστίνη

Με μια μεγάλη συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης, σ' ένα κατάμεστο Σπόρτιγκ που παλλόταν από ενθουσιασμό και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της συνεδρίασης του Προεδρείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης στο Σπόρτιγκ, που οργάνωσε την Κυριακή το βράδυ το ΠΑΜΕ, όταν από το βήμα ο Πέντρο Ρος, ΓΓ της Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας, διακήρυξε: «Ο σοσιαλισμός είναι η φιλοσοφία της εποχής μας. Η ιδεολογία των εργαζομένων. Η πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση, στη σκλαβιά, στην ιμπεριαλιστική τρομοκρατία».

Και αυτό το μήνυμα της αντίστασης στον ιμπεριαλισμό ήρθε από έναν έναν τους ομιλητές. Από τη χώρα του Χο Τσι - Μινχ, το Βιετνάμ, από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας που βρίσκεται στο ιμπεριαλιστικό στόχαστρο, από τα παιδιά της Παλαιστίνης που δε γονατίζουν στον κατακτητή. Το δρόμο αυτό, της συνεπούς ταξικής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση, δείχνει στην εργατική τάξη της χώρας μας το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.



ΣΕΛ.  10   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ