Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΙΣΕΣ «ΑΛΗΘΕΙΕΣ»

ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ: «Δεκαπέντε μήνες μετά την απελευθέρωση των ορίων δανεισμού, οι χορηγήσεις καταναλωτικών δανείων τρέχουν με ρυθμό της τάξης του 70%. Τους πρώτους επτά μήνες του 2004 τα προσωπικά - καταναλωτικά δάνεια σημειώνουν αύξηση της τάξης του 440% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και παρά ταύτα τα νοικοκυριά πιεζόμενα από τις τρέχουσες ανάγκες συνεχίζουν να δανείζονται. Ενα σημαντικό μέρος των καταναλωτικών δανείων χρησιμοποιείται και για την αναχρηματοδότηση παλαιοτέρων οφειλών (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ: «Σοβαρό πλήγμα δέχονται εργαζόμενοι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Οι τρεις αλλαγές που προωθούνται φέρνουν το πάνω κάτω στην αγορά. Αφορούν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, τις πωλήσεις κάτω του τιμολογιακού κόστους και το καθεστώς εκπτώσεων και προσφορών» ( το πρώτο θέμα στο «ΕΘΝΟΣ»).

«ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ»: «Σύμφωνα με την ομάδα γεωλόγων και γεωφυσικών της Regal Oil που έχουν έρθει από το εξωτερικό και έχουν εγκατασταθεί στην Καβάλα, κατευθύνοντας τις έρευνες, οι προοπτικές είναι άριστες και ήδη ομιλούν για ένα δεύτερο Πρίνο. Εάν αυτό αληθεύει τότε η νέα παραγωγή πετρελαίου αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 30.000-40.000 βαρελιών την ημέρα σε πρώτη φάση» (η είδηση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΡΟΦΥΛΑΚΕΣ; «"Εφεδροι Υψηλής Ετοιμότητας" θα προσλαμβάνονται για τους 4 χειμερινούς μήνες νέοι μέχρι 35 ετών που έχουν ήδη υπηρετήσει στο Στρατό και θα είναι μόνιμοι κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών (Β. Ελλάδα και νησιά)» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ