Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το ΔΗΚΚΙ κατά πέντε ιδιωτικών καναλιών και των κρατικών τηλεοπτικών σταθμών, θα εκδικαστεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 9.00 π.μ.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των «ΜΕGΑ», «ANT1», «STAR», «ALTER» και της «ΕΡΤ ΑΕ», με την οποία ζητά «να υποχρεωθούν οι παραπάνω τηλεοπτικοί σταθμοί, εφαρμόζοντας τις επιταγές του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας, να μεταδίδουν τις δραστηριότητες καθώς και τις απόψεις του ΔΗΚΚΙ».

Αμέσως, μετά την κατάθεση της αίτησης, ο Δ. Τσοβόλας, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Οι συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί, μετά τις εκλογές, συνεχώς, συστηματικά και εκ προθέσεως μας αποκλείουν, παρά τη Συνταγματική, Νομική και Δημοκρατική υποχρέωση που έχουν, και από τα Δελτία Ειδήσεων αλλά και από τις πολιτικές εκπομπές που γίνονται». Η Δημοκρατία, συμπλήρωσε, ο ίδιος, «δυστυχώς βρίσκεται στο απόσπασμα και πυροβολείται από τους ιδιοκτήτες κάποιων μεγάλων καναλιών και τους πολιτικούς επισταμένους τους, του δικομματισμού, οι οποίοι εμποδίζουν συνειδητά, τη διακίνηση ιδεών, πολιτικών θέσεων κομμάτων που εκπροσωπούνται, όπως το ΔΗΚΚΙ, στην Ευρωβουλή, αλλά και κοινωνικών ομάδων».

Παράλληλα, ο Δ. Τσοβόλας, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση, η ηγεσία της ΝΔ και τα διαπλεκόμενα κανάλια, θα εκπληρώσουν τη δημοκρατική τους υποχρέωση, γιατί, διαφορετικά, έχουμε αποφασίσει, να προχωρήσουμε σε συμβολική κατάληψη και του υπουργείου Τύπου αλλά και των στούντιο αυτών των καναλιών που παραβιάζουν σαφέστατα τη Συνταγματική, έννομη αλλά και δημοκρατική τάξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ