Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Ο Χρ. Δασκαλόπουλος υποψήφιος δήμαρχος

Ο Χρήστος Δασκαλόπουλος
Ο Χρήστος Δασκαλόπουλος
Ο Χρήστος Δασκαλόπουλος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Χολαργού που στηρίζουν η «Δημοτική Ενότητα» και η «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών», οι οποίες συνεχίζουν τη συνεργασία που ξεκίνησε το 1998, με την κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές. Συνεργασία, που -- όπως διευκρινίστηκε -- στηρίζεται στην υιοθέτηση ενός κοινού πλαισίου αρχών, που θέλει το δήμο να διεκδικεί λύσεις σε όφελος του λαού και να συγκρούεται με τις αντιλαϊκές επιλογές, οι οποίες φορτώνουν νέα βάρη στους δημότες.

«Η συνέχιση της συνεργασίας των δύο συνδυασμών και η κοινή κάθοδος στις εκλογές θα είναι καθοριστικές για τα δημοτικά πράγματα στο Χολαργό», σημείωσε ο Ν. Ζαχάρος, επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας». Χαρακτήρισε «ελπιδοφόρο μήνυμα» το δρόμο της συσπείρωσης που επέλεξαν οι δύο παρατάξεις, συμπληρώνοντας πως «οι καταστροφικές εξελίξεις στην κοινωνία είναι αναστρέψιμες, αρκεί να υπάρχει συνάντηση των δυνάμεων που προωθούν την απειθαρχία, τη σύγκρουση με τις αντιλαϊκές επιλογές». Καταλήγοντας ο Ν. Ζαχάρος είπε πως η μάχη των εκλογών πρέπει να δοθεί ενάντια στη λογική που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ) εντολοδόχο της κυβέρνησης.

Παίρνοντας το λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε: «Διεκδικούμε έναν δήμο που θα θέτει ως πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα των δημοτών. Που αντιτίθεται στις επιλογές ΝΑΤΟ και ΕΕ, οι οποίες έρχονται κόντρα με τα λαϊκά συμφέροντα». Αγωνιζόμαστε -- συμπλήρωσε -- για τη δημιουργία ενός γνήσιου κοινωνικού κινήματος που δε θα διστάζει να συγκρούεται με τις επιλογές κυβέρνησης και ΕΕ, οι οποίες θέλουν την ΤΑ μοχλό προώθησης και εφαρμογής αντιλαϊκών επιλογών. Ο Χρ. Δασκαλόπουλος πρόσθεσε πως τα τελευταία χρόνια ενισχύθηκε η παρέμβαση της Περιφέρειας στην ΤΑ, ενώ με μία σειρά επιλογών η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει το θεσμό σε στήριγμα του «εκσυγχρονισμού». Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι δόθηκαν στην ΤΑ αρμοδιότητες κρατικής ευθύνης, όπως Παιδεία και Υγεία, προκειμένου να διασπαστεί ο ενιαίος δημόσιος χαρακτήρας τους. Συνεχίζεται η παρακράτηση των πόρων που δικαιούται η ΤΑ. Υποβαθμίζεται ο ρόλος των Δημοτικών Συμβουλίων με την ανάθεση αρμοδιοτήτων σε δημοτικές επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Β. Καλαματιανός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Β. Ζάχαρης, γραμματέας της Αχτίδας Βορειανατολικών Προαστίων του ΚΚΕ, η Ρ. Χρυσοβέργη, από το περιφερειακό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Χρ. Νικολακέας, γραμματέας της ΤΟ του ΠΑΣΟΚ, ο επίτιμος δήμαρχος Χολαργού, Σ. Μαντάς, ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, Δ. Καραφάτσης, καθώς επίσης δημοτικοί σύμβουλοι, πολλοί δημότες και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ