Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Μάχη εντυπώσεων»: «Η συζήτηση χθες το βράδυ στη Βουλή για ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της χώρας, το Ασφαλιστικό, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια μάχη εντυπώσεων, χωρίς ουσία, ακόμα και την ώρα που το θερμόμετρο της συνεδρίασης χτυπούσε κόκκινο. Οι οξείς χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν και οι υψηλοί τόνοι, έδωσαν την αίσθηση ότι η αντιπαράθεση γινόταν για την αντιπαράθεση» (Γιάννης Διακογιάννης - «ΝΕΑ»).

Μελετημένες «αντιφάσεις»: «Από τη μια επέλεξε την ουσιαστική σύγκλιση με την κυβέρνηση, αφού δε δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, εάν και εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Και από την άλλη επέλεξε την τακτική της καταψήφισης του νομοσχεδίου... Ο λόγος για τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής» (Αλίκη Μάτση - Μαρία Δέδε - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Το «κρα» του κόρακα: «Η χθεσινή απεργία των κομμουνιστών, του Παπασπύρου, της Φραγκιαδάκη και του Μανώλη πήγε άπατη. Ούτε τέσσερις - πέντε χιλιάδες άνθρωποι δεν κατέβηκαν στους δρόμους. Ακόμη και η ΝΔ έχει πρόβλημα τι θα κάνει με το Ασφαλιστικό στη Βουλή προκειμένου να μην ξεφτιλιστεί. Ξέρετε γιατί; Επειδή η κυβέρνηση μπόρεσε τελικά και προχώρησε σε μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις της τετραετίας, το Ασφαλιστικό, μέσα σε συνθήκες ευρύτατης κοινωνικής συναίνεσης και χωρίς να ανοίξει μύτη» (Ι.Κ. Πρετεντέρης - «ΒΗΜΑ»).

«Δεξιός» ψάλτης: «Το χαρακτηριστικό των απεργιακών κινητοποιήσεων στη χώρας μας είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος των λεγόμενων συνδικαλιστικών "ρετιρέ". Σε γενικές γραμμές απεργούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα της οικονομίας, οι οποίοι έχουν - με τα μέτρα της Ελλάδας - ικανοποιητικές συντάξεις και λογικές ασφαλιστικές κρατήσεις» (Γ. Κύρτσος - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ