Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατέφυγαν στον ωμό αντικομμουνισμό

Εβγαλαν κάθε μάσκα και εμφανίστηκαν με το πραγματικό μαύρο πρόσωπό τους χτες στη Βουλή οι Χριστουδουλάκης, Σπυρόπουλος

Στο στόχαστρο των κυβερνητικών στελεχών βρέθηκε χθες το ΚΚΕ, δεχόμενο υβριστικές επιθέσεις, γεγονός που καταδεικνύει ότι είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός προς τους κυβερνώντες ο λόγος του Κόμματος, καθώς και ο ταξικός προσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ενδεικτικές ήταν οι φράσεις του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη, που μίλησε για «λαϊκισμό της κομμουνιστικής αντιπολίτευσης» και για «θλιβερές αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις», αφού, όπως είπε, «είδαμε τους συνδικαλιστές να καταλαμβάνουν το υπουργείο Οικονομικών ως δήθεν ένα προπύργιο της πάλης των ταξικών δυνάμεων, όπως εύγλωττα περιέγραφε σήμερα ο όργανο του κόμματος. Ετσι όμως, δε δημιουργούμε την απαραίτητη συναίνεση των εργαζομένων και της κοινωνίας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση».

Τον αγοραίο αντικομμουνισμό χρησιμοποίησε όμως χθες και ο υφυπουργός Εργασίας, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, που έφτασε στο σημείο να αναφέρεται σε βουλευτές του ΚΚΕ με φράσεις, όπως ότι διακατέχονται από «φασιστική έπαρση» και ότι «γνωμοδοτείτε ως κοινωνικοί εισαγγελείς». Μάλιστα, συνέχισε, αναφερόμενος στην κριτική του ΚΚΕ στην ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, λέγοντας ότι «δεν μπορείτε να σπιλώνετε πρόσωπα με έναν τέτοιο αφαιρετικό τρόπο», όταν «ολόκληρες 10ετίες ακυρώνετε τη λειτουργία των θεσμών και των συνδικάτων». Κατέληξε, σημειώνοντας εναντίον του ΚΚΕ ότι «είστε το μόνο κόμμα στην Ευρώπη, που δεν αρθρώνει ένα σύγχρονο λόγο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ