Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν σήμερα οι γιατροί

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν από σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ μια ακόμα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν να μη φορολογείται το επίδομα βιβλιοθήκης και να φορολογούνται με ειδικό φορολογικό συντελεστή 20% όλοι οι τύποι των εφημεριών. Ακόμα, νέο αξιοπρεπές ιατρικό μισθολόγιο που να αναγνωρίζει την προσφορά και το έργο τους. Ν' αναγνωριστεί σαν ανθυγιεινός ο χώρος του νοσοκομείου και να κατοχυρωθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Ν' αναγνωριστεί σαν συντάξιμος ο χρόνος των εφημεριών. Να πληρωθούν άμεσα τα αναδρομικά των εφημεριών.

Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), έχει εξαγγείλει ακόμα μια 48ωρη απεργία για τις 27-28/6. Κατά τη διάρκεια των απεργιών θα πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις σ' όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, που θα κορυφωθούν με τη Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ στις 27.6.2002 στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

Οι απεργίες που εξήγγειλε η Ομοσπονδία των Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) με βασικό αίτημα τη μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων γιατρών του Ιδρύματος θα συνεχιστούν στις 25 και 28 Ιούνη 2002.

Κατά τη διάρκεια των απεργιών τα επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από προσωπικό ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ