Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Πάλη για κρατικό, λαϊκό σύστημα Υγείας

Συναντήθηκαν χτες αντιπροσωπείες της ΚΕ του Κόμματος και του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ

«Το ΚΚΕ παλεύει για τη δημιουργία ενός κρατικού - λαϊκού συστήματος Υγείας που θα παρέχει δωρεάν υψηλού επιπέδου και ισότιμα υπηρεσίες υγείας για όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αλλοδαπούς και στα μέλη των οικογενειών τους», υπογράμμισε ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, στη χτεσινή συνάντηση αντιπροσωπειών του ΚΚΕ και του ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΚΕ και από την ΕΙΝΑΠ πήραν μέρος ο Στ. Τσούκαλος, πρόεδρος και ο Ηλ. Σιώρας μέλος του ΔΣ. Η αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ ανέπτυξε τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών για νέο αξιοπρεπές μισθολόγιο, να είναι συντάξιμος ο χρόνος των εφημεριών, να αναγνωριστεί η δουλιά των γιατρών ως ανθυγιεινή, να υλοποιήσει η κυβέρνηση τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων και να αυξηθούν οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία.

Ο Δ. Αρβανιτάκης υπογράμμισε ότι στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής των αναδιαρθρώσεων υπέρ του κεφαλαίου χτυπιούνται μια σειρά δικαιώματα των εργαζομένων που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, τη δημόσια Υγεία, την Ασφάλιση, την Πρόνοια και την Παιδεία. Οι επιπτώσεις, συνέχισε, από αυτή την πολιτική που στηρίζεται και από τη ΝΔ και το ΣΥΝ έχει αρνητικές επιπτώσεις και στους υγειονομικούς, αλλά και στα λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό, τόνισε, η πάλη και των νοσοκομειακών γιατρών πρέπει να είναι κοινή με τους υπολοίπους εργαζόμενους στην κατεύθυνση παρεμπόδισης στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και διεκδίκησης αιτημάτων που να ικανοποιούν πλήρως τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Για τα αιτήματα που τέθηκαν, είπε ο Δ. Αρβανιτάκης, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι οι αμοιβές των γιατρών πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να καλύπτουν την ανάγκη για αξιοπρεπή διαβίωση και ανάλογες με το επιστημονικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η μεγάλη πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών. Οι σχέσεις εργασίας πρέπει να είναι με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση που να ανήκει στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και στο συνταξιοδοτικό σύστημα (μείωση ηλικίας συνταξιοδοτικών ορίων κλπ.).

Και ο Δ. Αρβανιτάκης κατέληξε: «Την ευθύνη χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος, είναι ανάγκη εξ ολοκλήρου να αναλάβει το κράτος και η εργοδοσία με την ταυτόχρονη κατάργηση της ιδιωτικής, επιχειρηματικής δράσης στους τομείς της Υγείας - Πρόνοιας - Ασφάλισης. Προϋπόθεση για τη δημιουργία του λαϊκού συστήματος υγείας είναι ο απεγκλωβισμός των εργαζομένων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και η ανάπτυξη της πάλης τους στην κατεύθυνση ανατροπής αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ