Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΥΛΗ
Προκλητικοί οι ΣΥΝένοχοι

Αφού μετείχαν στην απάτη του «κοινωνικού διαλόγου», αφού βοήθησαν όσο περνούσε από το χέρι τους την κυβέρνηση να προωθήσει το έκτρωμα, χτες διά του προέδρου του ο ΣΥΝ έφτασε στο σημείο να πει ότι το ΚΚΕ διευκολύνει την κυβέρνηση να περάσει το νομοσχέδιο! Στην πραγματικότητα ο ΣΥΝ, με την παραμονή του, δίνει ένα ακόμα άλλοθι στην κυβέρνηση

Προκλητικός ήταν χτες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος, προσπαθώντας να απολογηθεί για τη στάση του κόμματός του να παραμείνει στη συζήτηση και των άρθρων του νομοσχεδίου, δίνοντας έτσι άλλοθι στην κυβέρνηση, επέλεξε να επιτεθεί στο ΚΚΕ!

«Ξεχνώντας» ότι το κόμμα του με τη συμμετοχή στο στημένο «κοινωνικό διάλογο» έδινε τόσο καιρό άλλοθι στην κυβέρνηση, ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ με την αποχώρηση από τη συζήτηση των άρθρων «παρασύρεται από τη ΝΔ και διευκολύνει την κυβέρνηση να περάσει το νομοσχέδιο»!

Η θρασύτατη συκοφαντία δεν έμεινε αναπάντητη από τον Αντ. Σκυλλάκο, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά στον πρόεδρο του ΣΥΝ ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί». Υπενθύμισε ότι το κόμμα του ΣΥΝ επί δύο χρόνια διευκόλυνε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα αντιλαϊκά της σχέδια, αφού συμμετείχε στο στημένο «κοινωνικό διάλογο». Και όχι μόνο αυτό, αλλά μαζί με το ΠΑΣΟΚ απέρριπτε και αρνούνταν τις προτάσεις συνδικαλιστικών οργάνων για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Μετά από όλα αυτά, τόνισε ο Αντ. Σκυλλάκος, έχει το θράσος ο πρόεδρος του ΣΥΝ να κατηγορεί το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΝ με τη συμμετοχή στη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση και νομιμοποιεί το αντιασφαλιστικό της τερατούργημα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμισε ότι η θέση του κόμματος για τη συζήτηση επί των άρθρων αναλύθηκε στην πρωινή συζήτηση από την Αλ. Παπαρήγα. Υπογράμμισε δε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ έδωσαν μάχη στη συζήτηση των άρθρων στην επιτροπή με συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά φάνηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει οτιδήποτε από τις αντιασφαλιστικές της ρυθμίσεις.

Η στάση του ΣΥΝ εκτιμήθηκε δεόντως από την κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας δήλωσε: «Τιμούμε αυτούς που επιλέγουν να είναι παρόντες»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ