Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αυξάνετε τα κέρδη των επιχειρήσεων

Στους στόχους που εξυπηρετεί το νομοσχέδιο αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, σημειώνοντας πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι συνένοχοι στο έγκλημα

Τη συνενοχή κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας, που με τη στήριξη των βιομηχάνων δίνουν απανωτά χτυπήματα στην Κοινωνική Ασφάλιση την τελευταία 10ετία, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος.

Αναφερόμενος στους στόχους που εξυπηρετεί το κυβερνητικό νομοθέτημα, τόνισε: «Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας μαζί με τη μείωση του εργατικού κόστους θέλετε να μειώσετε και όλες τις παροχές που πηγαίνουν προς τον εργαζόμενο. Διότι έτσι θα διευκολυνθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μεγάλων. Είστε με την πλευρά του κεφαλαίου και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία».

Εντονη κριτική άσκησε ο Αντώνης Σκυλλάκος στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας: «Η Νέα Δημοκρατία δε δικαιούται να ομιλεί. Δεν έχει πρότερο έντιμο βίο. Στην τριετία 1990-1993 που ήταν κυβέρνηση έφερε τρεις νόμους, με τους οποίους αύξησε το όριο ηλικίας για τις γυναίκες, αποδέσμευσε την κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ από τα είκοσι μεροκάματα, αύξησε τις προϋποθέσεις στα 4.500 ένσημα, μείωσε το συντάξιμο μισθό αφαιρώντας επιδόματα». Μιλώντας για τη σημερινή στάση του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Υπήρχε η δέσμευση ότι θα καταργηθούν αυτοί οι νόμοι. Απαντήστε μας, γιατί λέτε ότι καταργείτε το Ν. 2084, κύριε υπουργέ. Σε ποια απ' αυτά που ανέφερα καταργείται ο 2084; Επανασυνδέεται με τα είκοσι μεροκάματα; Επιστρέφετε τα 4.500 ένσημα στα 4.050; Το συντάξιμο μισθό τον πάτε με το σύνολο και των επιδομάτων; Ποιο απ' αυτά αλλάζετε; Το βασικό κορμό των διατάξεων της Νέας Δημοκρατίας τον διατηρείτε».

Απαντώντας στην κυβερνητική προπαγάνδα περί δήθεν συμφωνίας των συνδικάτων και της κοινωνίας με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο Αντώνης Σκυλλάκος υπενθύμισε τη συζήτηση με τους φορείς στα πλαίσια της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής. Οπως είπε, «οι φορείς αυτοί που τάχθηκαν με το νομοσχέδιο ήταν ο εκπρόσωπος των Ελλήνων βιομηχάνων, ο εκπρόσωπος των εργοδοτών και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο οποίος δεν εκπροσωπούσε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Αν πάτε με την εργοδοσία, και ιδιαίτερα με τους βιομηχάνους, τη μεγαλοεργοδοσία και με την ηγεσία της, τότε, βεβαίως, υπάρχει συμφωνία. Δεν υπάρχει συμφωνία με τον κόσμο. Δεν υπάρχει συμφωνία με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ