Σάββατο 29 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Αυθαίρετη απόφαση του νομάρχη

Παρά την αρνητική απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και την καθολική αντίθεση των κατοίκων, έδωσε άδεια εγκατάστασης σε βιομηχανία ασφαλτικών στη Σαγιάδα. Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ

Την απόφαση του νομάρχη Θεσπρωτίας Ν. Τσώνη να παραχωρήσει άδεια εγκατάστασης της βιομηχανίας ασφαλτικών «ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ» στη Σαγιάδα, παρά την ομόφωνη αρνητική απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και την καθολική αντίθεση των κατοίκων της περιοχής αλλά και γενικότερα του Νομού, καταγγέλλει η ΝΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.

Οι κάτοικοι της περιοχής που στην πλειοψηφία τους είναι ιχθυοκαλλιεργητές αλλά και το Νομαρχιακό Συμβούλιο, είναι αντίθετοι με την εγκατάσταση της μονάδας σε αυτό το σημείο γιατί θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους ιχθυοκαλλιεργητές και το φυσικό περιβάλλον γενικότερα. Πραγματοποίησαν, μάλιστα, πριν από λίγες μέρες δυναμική κινητοποίηση και συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας και επέδωσαν στο νομάρχη το σχετικό ψήφισμα.

Η ΝΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στην ανακοίνωσή της τονίζει πως «ο νομάρχης ενήργησε σαν πιστός εκφραστής της κυβερνητικής πολιτικής, μιας πολιτικής αντιλαϊκής, στην υπηρεσία των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των ημετέρων τους. Αφού επί οκτώ χρόνια μετέτρεψε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε μηχανισμό εξυπηρέτησης αυτής της πολιτικής, τώρα ποδοπατεί και το ίδιο το Νομαρχιακό Συμβούλιο - όπως η κυβέρνηση επέβαλε στρατιωτικό νόμο στους ναυτεργάτες - προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επενδυτών. Είναι ένα ακόμα δείγμα για το πώς βλέπουν οι εκφραστές αυτής της πολιτικής, τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και πόσο εύκολα στην πράξη καταργούν τα όργανά της όταν οι αποφάσεις δεν τους βολεύουν».

Με την ίδια ανακοίνωση η ΝΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, αφού καλεί την κυβέρνηση να μην υλοποιήσει αυτή την «πολιτική» απόφαση, προειδοποιώντας ότι «η ευθύνη είναι συνολική», καλεί το Θεσπρωτικό λαό να αγωνιστεί για την ανατροπή αυτής της απόφασης και να καταδικάσει την πολιτική αυτή και στις επερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να αναδείξει αιρετούς που θα υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ