Σάββατο 29 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΛΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Οι υπαίτιοι ΣΤΗΝΟΥΝ ΦΡΑΧΤΕΣ κατά των απελπισμένων της Γης

Ενώ η κυβέρνηση σκληραίνει τα μέτρα, με στόχο να κλείσει εντελώς τα σύνορα για τους «άθλιους της παγκοσμιοποίησης», χιλιάδες οικονομικοί και πολιτικοί πρόσφυγες εξακολουθούν να κρατούνται κάτω από άθλιες συνθήκες σε διάφορα σημεία των νομών Εβρου και Ροδόπης.

«Δεν μπορεί οι λαθρομετανάστες να είναι τα θύματα μιας κατάστασης που δεν την προκάλεσαν», επισήμανε χτες από τη Μυτιλήνη η Αλ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα, αλλά από τη μια θα τους κυνηγάει και από την άλλη θα τους χρησιμοποιεί σαν φτηνή εργατική δύναμη. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ τάσσεται αλληλέγγυο στους «λαθρομετανάστες», τους οποίους θεωρεί «μέρος της εργατικής τάξης της χώρας μας» και τους καλεί «να παλέψουν και εδώ μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, αλλά και στις πατρίδες τους, για ν' αλλάξει η κατάσταση».

Χτες, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Αγγ. Τζέκη, επισκέφτηκε στη Θράκη τους χώρους όπου κρατούνται οι πρόσφυγες και ζήτησε από τους αρμόδιους την άμεση λήψη μέτρων για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ