Σάββατο 29 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός έχει τη δύναμη να φέρει τα πάνω - κάτω

Συζήτηση με τους εργαζόμενους στη χωματερή του Δήμου Μυτιλήνης και στην ΕΠΟΜ είχε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μια άλλου είδους συντροφική συζήτηση με τους εργαζόμενους είχε, χτες το πρωί, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, περιοδεύοντας με αντιπροσωπεία του Κόμματος, στην οποία συμμετείχαν και οι Γ. Ποσοτίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, Σταύρος Σκοπελίτης, βουλευτής Λέσβου του Κόμματος και Απ. Κοσμόπουλος, γραμματέας της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, στο χώρο της χωματερής του Δήμου Μυτιλήνης και το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ (παραγωγή ούζου κλπ.).

Αφού τόνισε την πίστη των κομμουνιστών στα δίκαια της εργατικής τάξης και στη δύναμή της, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε πως το πρόβλημα είναι να πιστέψει και ο λαός στη δύναμή του. Τότε, αν αποφασίσει και ενωθεί και παλέψει, ο λαός μπορεί να φέρει τα πάνω - κάτω.

Η Αλέκα Παπαρήγα προειδοποίησε πως τα προβλήματα θα οξυνθούν και κάλεσε τους εργάτες να μη δώσουν πλέον τη δύναμη στα κόμματα του δικομματισμού να έρχονται, μετά, να επιβάλουν τα χειρότερα μέτρα. Εδώ, ακριβώς, πρόβαλε την ανάγκη δυναμώματος του αγώνα και, στις εκλογές, την αύξηση των αγωνιστών δημάρχων που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία πλατιού ενωτικού μετώπου πάλης, στο οποίο θα συμμετέχουν αγρότες, εργάτες, επαγγελματίες, αλλά και παράγοντες και κόμματα που να αγωνίζονται για φιλολαϊκή πολιτική.

Συμφέρον των εργαζομένων, των λαϊκών δυνάμεων είναι να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Η αγανάκτηση πρέπει να εκφραστεί σε ταξικούς αγώνες. «Δεν μπορεί να αγωνίζεστε ενάντια σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και, μετά, να καταθέτετε την ψήφο σας στα κόμματα που αντιπαλεύετε την πολιτική τους», είπε χαρακτηριστικά.

Παρών κατά την επίσκεψη και συζήτηση με τους εργαζόμενους στη χωματερή ήταν και ο δήμαρχος Μυτιλήνης Νάσος Γιακαλής.

Ζεστή και ανθρώπινη ήταν και η συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο εργοστάσιο της Ενωσης Ποτοποιών Μυτιλήνης (ΕΠΟΜ), όπου και μίλησε για τα γενικότερα προβλήματα των εργαζομένων: Για τη χειροτέρευση των συνθηκών με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, τα προβλήματα Παιδείας - Υγείας που καθορίζουν και τους γενικότερους όρους της ζωής του λαού.

Καταλήγοντας ζήτησε ο καθένας και η καθεμιά να πάρουν τις ευθύνες τους για να υπάρξει αναγέννηση του λαϊκού κινήματος και να υπάρξει χειραφέτηση και απεγκλωβισμός και από τα δύο κόμματα με αγώνες και ψήφο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ