Σάββατο 29 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ο πραγματικός κίνδυνος

«

Εταιρία περιφράξεων» για την αποθάρρυνση των απελπισμένων της Γης, που συνωθούνται στα ελληνικά σύνορα, στήνει η ελληνική κυβέρνηση. Προχτές ανακοίνωσε τα μέτρα ... απώθησης των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων, οι οποίοι, πλέον, δε θα προλαβαίνουν να πατούν στο έδαφος της χώρας μας. Ο «φράχτης», που αποφάσισαν να στήσουν στα ευρωπαϊκά σύνορα οι «15» στη Σύνοδο Κορυφής στη Σεβίλλη, θα ενισχυθεί. Γι' αυτό και η κυβέρνηση, εξειδικεύοντας την απόφαση, ανακοίνωσε τα νέα, αυστηρότερα μέτρα.

Στη Σεβίλλη αποφασίστηκε η συνεργασία για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και, μακροπρόθεσμα, η σύσταση ευρωαστυνομίας συνόρων. Ο Κ. Σημίτης, μάλιστα, τάχτηκε υπέρ της επιβολής κυρώσεων κατά των τρίτων χωρών που δεν παίρνουν μέτρα κατά της μετανάστευσης από το έδαφός τους. Πολλές χώρες-μέλη της ΕΕ ζητούν «κοινές προληπτικές κυρώσεις» εναντίον τρίτων χωρών, που δε συνεργάζονται.

Εδώ αναρωτιέται κανείς, τι μέτρα θα μπορούσε να παρθούν στο Ιράκ, όπου ο εμπορικός του αποκλεισμός έχει στραγγαλίσει οικονομικά τη χώρα, στο Αφγανιστάν, όπου ο πόλεμος συνεχίζεται με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στην Παλαιστίνη, όπου δεκάδες άνθρωποι δολοφονούνται κάθε μέρα από τον ισραηλινό στρατό με την ανοχή και υποστήριξη όλων αυτών, που εμφανίζουν τις στρατιές των απελπισμένων εχθρό της Ευρώπης και της ευημερίας της. Την τελευταία έχουν φροντίσει να τη στερήσουν από τους «λαθρομετανάστες» με τις πολιτικές πολέμου και οικονομικής εκμετάλλευσης των πατρίδων τους. Και είναι πολλές αυτές οι πατρίδες της πείνας και εκατομμύρια οι εξαθλιωμένοι που θέλουν μια καλύτερη ζωή.

Στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών συζητήθηκαν σχέδια για τη θέσπιση περισσότερων τρόπων ελέγχου με την καθιέρωση λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλων βιομετρικών στοιχείων. Ετσι, για να ταξινομούνται καλύτερα όσοι αλλοδαποί παραμείνουν, θα περνούν από το κόσκινο. Γιατί σε κάποιους θα επιτρέπεται η παραμονή τους στην ΕΕ, αφού χρειάζεται τα φτηνά εργατικά τους χέρια. Προωθείται η χρήση δορυφορικού συστήματος στην «καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης» και η χρήση του Πολεμικού Ναυτικού χωρών της ΕΕ για την απόκρουση του εχθρού...

Στα πλαίσια αυτά και η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη αποφάσισε να ενισχύσει το φράχτη. Σαν να είναι η χώρα οικόπεδο, όπου οι ευτυχισμένοι και ευημερούντες Ελληνες πολίτες κινδυνεύουν από τις στρατιές των πεινασμένων, που καραδοκούν να τους αρπάξουν το ψωμί. Αυτή την εικόνα καλλιεργούν με τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας. Το πιο μεγάλο ψέμα όμως είναι ότι εμφανίζουν τους «ξένους άρπαγες του μεροκάματου του Ελληνα», τη στιγμή που προωθούν οικονομικές πολιτικές που διευρύνουν τον αριθμό των θέσεων ανεργίας, καταστρέφουν το ασφαλιστικό σύστημα, υποβαθμίζουν το σύστημα Υγείας. Ο κίνδυνος για κάθε Ελληνα πολίτη δεν είναι ο αλλοδαπός, που ψάχνει για ένα κομμάτι ψωμί, αλλά οι κρατούντες, που μοιράζουν ένα ξεροκόμματο σε πολλά κομμάτια. Φυσικά οι ίδιοι δεν τρώνε από αυτό.

Γι' αυτό φωνάζουν ότι «δε χωράμε όλοι σε αυτήν τη χώρα». Γι' αυτό η Ελλάδα το 2001 ενέκρινε 295 αιτήσεις χορήγησης πολιτικού ασύλου σε σύνολο 5.499 που υποβλήθηκαν. Γι' αυτό ενισχύουν την πολιτική «απώθησης» όσων εξαθλιώνει κάθε μέρα ο παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ