Σάββατο 29 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
«Κάτω ο Ντουάλδε, ο δολοφόνος»

Ατέλειωτο ποτάμι οι διαδηλωτές χτες στο Μπουένος Αϊρες

Associated Press

Ατέλειωτο ποτάμι οι διαδηλωτές χτες στο Μπουένος Αϊρες
ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--

«Τρεις μήνες πριν, ο Ντάριο μας έδειχνε με περηφάνια ένα κομμάτι γης με μια σημαία καρφωμένη. Πενήντα οικογένειες βοήθησαν να καταλάβουμε αυτό το βουνό. Την περασμένη βδομάδα το μέρος ήταν έτοιμο να κατοικηθεί. Ο Ντάριο ήταν 21 χρονών και σήμερα δολοφονήθηκε από την Αστυνομία. Η συνενοχή των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης ασελγεί πάνω στο πτώμα του νεκρού πια Ντάριο. Οι δολοφόνοι του θα έχουν πάντα το στίγμα ότι μας στέρησαν ένα σύντροφο. Ο Ντάριο πέθανε όπως ακριβώς είχε ζήσει, όταν μια σφαίρα του πήρε τη ζωή, αυτός βοηθούσε έναν τραυματισμένο στο πάτωμα σύντροφο... Ετσι θα τον θυμόμαστε κάθε μέρα της ζωής μας».

Με αυτά τα λόγια αποχαιρετούν οι σύντροφοι, τους δύο νεκρούς ανέργους της προχθεσινής διαδήλωσης. Τα ονόματα των δύο βρίσκονται σε όλους τους τοίχους, «Ντάριο, Μαξιμιλιάνο παρόντες». Και κυρίως στις διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν κατά της αστυνομικής δολοφονικής βίας, που έκοψε το νήμα της ζωής δύο νέων ανθρώπων από τα ενεργότερα στελέχη του κινήματος των πικετέρος, των ανέργων. Ο Ντάριο Σαντιγιάν από το MTD Lanus και ο Μαξιμιλιάνο Κοστέκι από το MTD Pte. Peron, και οι δύο από τη CTD Anibal Veron, είναι τα πρώτα θύματα του καθεστώτος του προέδρου Εδουάρντο Ντουάλδε στην Αργεντινή, καθώς η κυβέρνηση έδειξε πια το πραγματικό της πρόσωπο.

Ενα πρόσωπο που σήμανε τη στρατιωτικοποίηση όλων των περιοχών όπου αναμένονταν ή γίνονται διαδηλώσεις. Την κινητοποίηση του πεζικού, της ομοσπονδιακής και την τοπικής αστυνομίας, των ναυτικών δυνάμεων, των τανκς και των ελικοπτέρων.

Τίποτα δεν πτοεί όμως τους εξεγερμένους Αργεντίνους, που για άλλη μια φορά διαδήλωσαν, κατά χιλιάδες, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου. Οπως μετέδωσε το BBC, στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Μπουένος Αϊρες, συμμετείχαν μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων, φοιτητές και εκπρόσωποι οργανώσεων για την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και όλα τα κόμματα της Αριστεράς, όπου αξίωσαν την άμεση παραίτηση Ντουάλδε και όλων των κυβερνήσεων. «Να κυβερνήσουν οι εργάτες» απαίτησαν, ενώ το αίμα των δύο νεκρών, αλλά και των 29 της εξέγερσης του Δεκέμβρη είναι νωπό ακόμα.


Associated Press

Φυσικά, ο πραγματικός ηθικός αυτουργός των δολοφονιών, ο πρόεδρος, έδωσε αμέσως εντολή να γίνει έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν και σκότωσαν τους δύο νεαρούς διαδηλωτές, που τραυμάτισαν δεκάδες και συνέλαβαν 173 διαδηλωτές. Παράλληλα, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της χώρας, Αλφρέντο Ατανάσοφ, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας άφησε να εννοηθεί ότι κάποιοι επιθυμούν την εκτροπή και τελικά την ανατροπή της κυβέρνησης...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φονικές πλημμύρες (2013-04-05 00:00:00.0)
Δολοφονία εργάτη απο «συνδικαλιστές» (2010-10-23 00:00:00.0)
Στο δρόμο του αγώνα (2002-12-13 00:00:00.0)
Νέος γύρος διαδηλώσεων των ανέργων (2002-11-09 00:00:00.0)
Ο αγώνας συνεχίζεται! (2002-02-19 00:00:00.0)
Διαδηλώνοντας και την Πρωτοχρονιά... (2002-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ