Σάββατο 29 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ποδοσφαιρικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ...στρώνουν προς στιγμήν τα πράγματα ενόψει του Σαββατοκύριακου. Η ζέστη υποχώρησε πρόσκαιρα και παίρνουμε ανάσα για το επόμενο κύμα, ενώ έχουμε και τελικό Μουντιάλ, και μάλιστα κλασικό: Γερμανία- Βραζιλία.

Μπορούμε, λοιπόν, να ασχοληθούμε για λίγο με τον Ρονάλντο, τον Ριβάλντο, τον Ρομπέρτο Κάρλος (άντε και με τον Κλόζε, για να τηρούμε τα προσχήματα), ευελπιστώντας να προκύψει το πρέπον θέαμα.

Από Δευτέρα επανερχόμαστε στο ...σκληρό «σπορ» της καθημερινότητας, όπου το μόνο θέαμα που υπάρχει είναι ο κάθε λογής εκσυγχρονισμός, κι αυτός κακής ποιότητας.

ΝΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΜΕ και τα δείπνα! Ο Σημίτης καλεί όλα τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη για φαγητό μήπως και ανακαλύψουν αυτό που τελικά τους ενώνει. Συμβολικά, πάντως, είναι επιτυχημένη κίνηση μια και η «κουτάλα» υπήρξε πάντοτε το βασικό στοιχείο ενότητας στο ΠΑΣΟΚ...

Φαίνεται, όμως, πως κι ο πρωθυπουργός το γνωρίζει πολύ καλά αυτό κι έτσι παίρνει τα μέτρα του. Αλλωστε, αυτό γινόταν πάντα στο κυβερνών κόμμα. Αν δεν ταΐσεις τα μεγάλα ... στελέχη και δευτερευόντως τα μικρά ... στελέχη, κινδυνεύεις να γίνεις εσύ ο ίδιος το ...κύριο πιάτο.

Αλλωστε, όπως είπε κι ο Λαλιώτης στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα είναι «συνδημιουργός» στις πολιτικές θέσεις και προτάσεις της κυβέρνησης. Πάντα με το ...αζημίωτο, όμως, εννοούσε...

ΣΤΟ 4% η ανάπτυξη για την επόμενη χρονιά, η πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομίας, η οποία και δημοσιοποιήθηκε, αφού για κάποιους περίεργους λόγους ο Νίκος Χριστοδουλάκης θεωρεί ότι κάτι τέτοια μειώνουν τη δυσαρέσκεια του κόσμου για την οικονομική πολιτική.

Πάντως, η επίσημη ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, κι αυτό δεν το αρνείται το οικονομικό επιτελείο. Οσο για την ανεπίσημη ανεργία και τη μερική απασχόληση (που δεν προσμετρούνται), προφανώς θα συνεχίσουν να ψηλώνουν...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ