Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΕΡΟΙΑ
Απολογισμός της κοινοβουλευτικής δράσης του ΚΚΕ

Ιδιαίτερα πλούσια ήταν η δραστηριότητα που ανέπτυξε το ΚΚΕ την τετραετία που μας πέρασε. Σε εκδήλωση που διοργάνωσε χτες η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ στο κέντρο «Παλιά Βέροια», παρουσία εκπροσώπων φορέων του νομού και με τη συμμετοχή της βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό, Μαρίας Μπόσκου, αναφέρθηκε ότι κατατέθηκαν συνολικά 49 Ερωτήσεις για προβλήματα του λαού της περιοχής που αφορούν ζητήματα των εργαζομένων, αγροτικά προβλήματα, ζητήματα για την Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον κλπ. Επίσης κατατέθηκαν άλλες 97 αναφορές για προβλήματα του Νομού Ημαθίας.

Φυσικά η δραστηριότητα δεν περιορίστηκε μόνο στα στενά και περιορισμένα πλαίσια του Κοινοβουλίου, αλλά κυρίως εστιάστηκε στη ζωντανή επαφή με τους κατοίκους της περιοχής.

Το ΚΚΕ ήταν κοντά στους αγρότες στα μπλόκα του αγώνα, με τους καθηγητές, με τους εργάτες της Νάουσας, με τους αγρότες των Πιερίων, στην πάλη τους ενάντια στους σύγχρονους τσιφλικάδες. Στις πρώτες γραμμές των αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων στο νομό ενάντια στο βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας. Ολο το χρονικό διάστημα με περιοδείες και επισκέψεις στους χώρους δουλιάς στα χωριά του νομού, σε μια σειρά εκδηλώσεις.

Η Μαρία Μπόσκου σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού για την πρόωρη προκήρυξη των εκλογών, τόνισε τα παρακάτω: «Οι πραγματικοί λόγοι προκήρυξης πρόωρων εκλογών είναι άλλοι. Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα εφάρμοζε την αντιλαϊκή πολιτική της στο όνομα της εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ, σπέρνοντας ταυτόχρονα αυταπάτες στον ελληνικό λαό για δήθεν καλύτερες μέρες. Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτές όχι μόνο δε θα έρθουν, αλλά θα αποκαλυφθεί το τι ακριβώς περιμένει το λαό μετά την είσοδο στην ΟΝΕ. Κανείς δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες. Η κυβέρνηση θέλει την ψήφο του ελληνικού λαού για να νομιμοποιήσει τα αντιλαϊκά μέτρα που πρόκειται να πάρει μετά τις εκλογές, στη μετά ΟΝΕ εποχή».

Κατήγγειλε επίσης ως κίνηση προεκλογικής σκοπιμότητας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας να ανακηρύξουν τον πρωθυπουργό ως επίτιμο δημότης της πόλης, τονίζοντας πως «Το ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο αρνήθηκε πριν λίγες να βγάλει ψήφισμα καταδίκης ενάντια στη δίωξη του "Ριζοσπάστη"».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυνε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας του ΚΚΕ, Σάκης Τσίτσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ