Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πράσινο φως» στον αποκλεισμό των μικρών κομμάτων

Δήλωση του Μάκη Κοψίδη, εκπροσώπου του ΚΚΕ στο ΕΣΡ

Για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου μεταξύ των κομμάτων, στην προεκλογική περίοδο και τη σχετική οδηγία που ψήφισε σήμερα το ΕΣΡ, ο Μάκης Κοψίδης, εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο ΕΣΡ, έκανε την εξής δήλωση:

«Πράσινο φως στον πλήρη, ουσιαστικά, αποκλεισμό του ΚΚΕ και γενικότερα των κομμάτων με μικρότερη κοινοβουλευτική δύναμη από τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια και στη μονοπώληση του τηλεοπτικού χρόνου από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και στην προεκλογική περίοδο, αποτελεί η οδηγία που ψήφισε, κατά πλειοψηφία, το ΕΣΡ.

Η οδηγία κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τις αντιδημοκρατικές επιλογές της κυβέρνησης που μέσα από νόμους, αλλά και την πρακτική της, καθώς και με τη συνδρομή του κεφαλαίου που ελέγχει τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, έχει μεγάλα ιδιωτικά κανάλια ως πολιτικά της φερέφωνα. Πάει περίπατο το δικαίωμα του λαού να ενημερώνεται για την πολιτική που αντιτίθεται σ' αυτήν που υπηρετεί την κυρίαρχη πολιτική, έστω και μόνο προεκλογικά.

Η "αναλογική ισότητα" που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οδηγίας, είναι προάγγελος για παρόμοιες αποφάσεις της διακομματικής επιτροπής.

Το κυριότερο, η οδηγία αυτή, δίνει ΑΛΛΟΘΙ στην κυβέρνηση να αποφασίσει τις χειρότερες και αντιδραστικότερες προεκλογικές ρυθμίσεις από τη μεταπολίτευση, τσαλαπατώντας κάθε έννοια πραγματικής ισοτιμίας.

Το πρακτικό αποτέλεσμα αυτής της οδηγίας θα 'ναι να συνεχιστεί και προεκλογικά η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, όπου στα μεν μεγάλα ιδιωτικά κανάλια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μονοπωλούν την πληροφόρηση, ενώ τα άλλα κόμματα εμφανίζονται για το "θεαθήναι", τόσο στις ειδήσεις όσο και στις πολιτικές εκπομπές. Στα κρατικά κανάλια θα συνεχιστεί τη "μερίδα του λέοντος" στην πληροφόρηση να την έχουν κυβέρνηση και δευτερευόντως η ΝΔ.

Η οδηγία του ΕΣΡ, ψηφίστηκε από τα μέλη του ΕΣΡ που υποδείχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ (πλην ενός), τη ΝΔ αλλά και τον ΣΥΝ, με διάφορες δικαιολογίες που αποτελούν προσχήματα (ισχύον νόμος κλπ.).

Η "αναλογική ισότητα" της οδηγίας συνάντησε την άρνηση μόνο του εκπροσώπου του ΚΚΕ και εγκρίθηκε από τους συμβούλους που υποδείχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ, πλην ενός, που απείχε όπως απείχαν και οι σύμβουλοι που υποδείχτηκαν από ΝΔ και ΣΥΝ. Τα κόμματα που συνέβαλαν με τον α' ή β' τρόπο στην έγκριση αυτής της απαράδεκτης οδηγίας, αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες. Ο λαός ας τους κρίνει!!!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ