Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ορθωσαν αντιιμπεριαλιστικό ανάστημα

Μεγάλο συλαλλητήριο χτες στη Λάρισα ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στη θεσσαλική πρωτεύουσα

Το αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό τους ανάστημα όρθωσαν οι φιλειρηνιστές της Λάρισας «υποδεχόμενοι» τον Αμερικανό ανθύπατο Νίκολας Μπερνς, ο οποίος, προσβάλλοντας βάναυσα τα πατριωτικά τους αισθήματα, επισκέφτηκε το νομό. Στο κάλεσμα της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης πλήθος Λαρισαίων συμμετείχε στην πικετοφορία καταδίκης της επίσκεψης του Νίκολας Μπερνς και του ιμπεριαλισμού, κηρύσσοντας τον Αμερικανό γκαουλάιτερ ανεπιθύμητο.

Με παλμό και δυναμισμό οι φιλειρηνιστές της Λάρισας, ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία της πόλης και με μπροστάρηδες τους νεολαίους, βροντοφώναζαν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραχωρεί στους ιμπεριαλιστές για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους. «Αυτό το Στρατηγείο το ΝΑΤΟικό, αίμα και πολέμους φέρνει στο λαό», «Μπερνς, φασίστα, δολοφόνε» και «Killer go home» ήταν μερικά από τα συνθήματα που «άκουσε» ο Νίκολας Μπερνς, την ώρα που οι φιλειρηνιστές διαδήλωναν έξω από το ξενοδοχείο που βρισκόταν, αφού πρώτα έσπασαν τον κλοιό που είχαν σχηματίσει οι αστυνομικές δυνάμεις για να τον «προστατέψουν».

Μιλώντας στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση, ο γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας Χρήστος Χαλκιάς τόνισε ότι την ίδια ώρα που οι επίσημες αρχές της πόλης υποδέχονται τον Νίκολας Μπερνς, η συντριπτική πλειοψηφία του λαρισαϊκού λαού καταδικάζει την επίσκεψή του, η οποία δεν είναι εθιμοτυπική, αλλά ως στόχο έχει την προώθηση των σχεδίων των ιμπεριαλιστών, που θέλουν να χρησιμοποιούν την περιοχή ως πολεμικό ορμητήριο για να αιματοκυλούν τους λαούς. «Ο λαός - συνέχισε - δεν ξεχνά τον εγκληματικό ρόλο των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων και του ίδιου του Νίκολας Μπερνς κατά τη διάρκεια του βρώμικου πολέμου εναντίον του λαού της Γιουγκοσλαβίας». «Η υπόσχεση που δίνουμε - κατέληξε - είναι ότι ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας μας για να ξηλωθεί το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ από τον Τύρναβο, για την ανατροπή της Νέας Τάξης Πραγμάτων θα συνεχιστεί, θα είναι καθημερινός και ακατάπαυστος».

Χαιρετισμό στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Μετώπου της Τουρκίας Χασάν Τσετίν, ο οποίος τόνισε την ανάγκη συντονισμού δράσης των φιλειρηνιστών της Ελλάδας και της Τουρκίας για να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό των δύο λαών που είναι ο ιμπεριαλισμός.

Επισκέψεις και επαφές

Από το πρωί χτες άρχισε η επίσκεψη του Ν. Μπερνς στη Λάρισα, που συνεχίζεται και σήμερα. Ο Αμερικανός πρέσβης επισκέφτηκε κατά σειρά το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας - όπου μπήκε και στο «Λαβύρινθο», στον οποίο, ας σημειωθεί, για να μπει Ελληνας πολικός χρειάζεται ειδική άδεια, ενώ ο Ν. Μπερνς μπήκε πολύ εύκολα και ανέλεγκτα, τη στιγμή που ελέγχθηκε ακόμα και το αυτοκίνητο του αρχηγού του ΑΤΑ - την 110 Πτέρυγα Μάχης, στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο, την 1η Στρατιά, ενώ το απόγευμα συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Γ. Καρατζιώτη. Σήμερα να αναμένεται να έχει συναντήσεις με το νομάρχη Λάρισας και το δήμαρχο της πόλης. Επισήμως ειπώθηκε ότι οι επισκέψεις του Αμερικανού ανθύπατου στις στρατιωτικές μονάδες ήταν ενημερωτικές, αλλά στην πραγματικότητα επρόκειτο για στρατιωτική επιθεώρηση ενός εκπροσώπου των ξένων επικυρίαρχων της χώρας μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οδηγίες προς συμμάχους (2006-02-02 00:00:00.0)
Βάρβαρη επίθεση κατά διαδηλωτών για τον Μπερνς (2001-07-19 00:00:00.0)
Καταδικάστηκε η πολιτική της υποταγής στους ιμπεριαλιστές (2000-10-17 00:00:00.0)
Πράξαμε το πατριωτικό μας καθήκον (2000-02-22 00:00:00.0)
Η ενόχληση του «ανθύπατου» (2000-02-20 00:00:00.0)
ΝΑΤΟΪΚΑ «ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ» εξοφλούν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (2000-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ