Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Προστάτης των σεισμόπληκτων!

Προστάτης των σεισμόπληκτων εμφανίστηκε χθες ο Κ. Καραμανλής με την προεκλογική περιοδεία του στα Ανω Λιόσια, με στόχο να δείξει ότι διαθέτει κοινωνική ευαισθησία. Αυτό που κατάφερε ήταν να δείξει ότι το «ενδιαφέρον» ήταν υποκριτικό και υπαγορευόταν καθαρά από ψηφοθηρικούς λόγους. Και αυτό γιατί, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τους σεισμόπληκτους, όσο και η κυβέρνηση Σημίτη. Πρώτον, έχει να πατήσει το πόδι του στις σεισμόπληκτες περιοχές από τον περασμένο Σεπτέμβρη και δεύτερον δεν έχει κάνει το παραμικρό για να υποστηρίξει τον αγώνα επιβίωσής τους, παρά τις γενναιόδωρες προτάσεις που είχε κάνει στην αρχή.

Ομως ούτε χθες κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, όπου αρκετοί σεισμόπληκτοι του περιέγραψαν με συγκινητικό τρόπο το δράμα τους, έκρινε σκόπιμο να δεσμευτεί για το παραμικρό, προφανώς γιατί δεν έχει να πει και να κάνει τίποτα περισσότερο απ' ό,τι κάνει η κυβέρνηση. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν άσκησε καμία κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ούτε καν περιέγραψε, όπως το συνηθίζει, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, παρ' όλο που γνωρίζει πολύ καλά τα στοιχεία. Περιορίστηκε να δηλώσει ότι «η κατάσταση είναι τριτοκοσμική» και «να χτυπήσει φιλικά στην πλάτη» τα θύματα του σεισμού, αγνοώντας επιδεικτικά ακόμα και τις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους να τους βοηθήσει.

Κι όμως ο Κ. Καραμανλής άκουσε πολλές φορές τους κατοίκους να του καταγγέλλουν ότι τα στεγαστικά δάνεια δεν έχουν δοθεί, ότι οι κατεδαφίσεις προχωρούν με αργούς ρυθμούς, ότι το πρόβλημα της στέγασης έχει λυθεί προσωρινά και ότι πολλοί μένουν στα πληγωμένα από το σεισμό σπίτια τους κ.ο.κ. Αυτό που ενδιέφερε τον Κ. Καραμανλή ήταν να δείξουν οι κάμερες ότι «είναι κοντά στο λαό». Αυτό το σκοπό εξυπηρετούσε ο περίπατος στα σεισμόπληκτα και το «ουζάκι» που είχε στηθεί με ομάδα, κυρίως κομματικών φίλων, στην πλατεία. Στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ μακριά από τους αγώνες και τις αγωνίες τους και βέβαια αυταπατάται αν πιστεύει ότι με τέτοιες παλαιομοδίτικες μεθόδους θα παραπλανήσει και θα υφαρπάξει την ψήφο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ