Τρίτη 23 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»
Απίστευτα μαθήματα ασφάλειας...

Απομόνωσαν τον πρόεδρο ενός πολιτικού κόμματος και απαίτησαν να του κάνουν σωματικό έλεγχο! Ξεπερνώντας κάθε όριο, άνδρες ασφαλείας της γερμανικής διοίκησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ζήτησαν από τον Δ. Τσοβόλα, πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ, να υποβληθεί σε σωματικό έλεγχο, αναφέροντας προς τον ίδιο: «Πρόεδρε, έχουμε εντολή από τη διοίκηση του αεροδρομίου να σου κάνουμε σωματική έρευνα»... Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Δ. Τσοβόλας είχε περάσει από όλους τους καθιερωμένους ελέγχους του αεροδρομίου και ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο λεωφορείο που θα τον μετέφερε με τους υπόλοιπους επιβάτες στο αεροσκάφος το οποίο θα τον μετέφερε στα Χανιά.

Ο Δ. Τσοβόλας αρνήθηκε να επιτρέψει τον εξευτελισμό του, που η γερμανική διοίκηση, παραδίδοντας απίστευτα μαθήματα... ασφάλειας και εναρμονισμένη στο κλίμα τρομο-λαγνείας των ημερών, θέλησε να του επιβάλει και ματαίωσε την πτήση του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας, σχολιάζοντας το γεγονός αρκέστηκε να εκφράσει «τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για τη συμπεριφορά αυτών των αρμόδιων»... και πρόσθεσε ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε μια άσχημη συμπεριφορά, η οποία μας βρίσκει αντίθετους. Είναι λογικό να εκφράζεται δυσαρέσκεια»...

Ο Δ. Τσοβόλας σε δήλωσή του τόνισε: «Να χαίρονται τον εκσυγχρονισμό αυτοί που μας κυβερνούν, αυτοί που εκφράζουν το δικομματισμό στην Ελλάδα, την υποτέλεια και την εξάρτηση προς τις ξένες μεγάλες δυνάμεις. Καταγγέλλω αυτή την απαράδεκτη και προσβλητική για την Ελλάδα και τους δημοκρατικούς θεσμούς συμπεριφορά της γερμανικής εταιρίας που εκμεταλλεύεται το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"».

Είναι μια απόδειξη, τόνισε ο Δ. Τσοβόλας, «πώς εννοεί τον εκσυγχρονισμό και τη δημοκρατία ο κ. Σημίτης και η κυβέρνησή του, αλλά και προηγουμένως η Νέα Δημοκρατία που με αυτές τις συμβάσεις - προσχωρήσεις, τις συμβάσεις υποτέλειας, τελικά καταλύουν κάθε έννοια εδαφικής ακεραιότητας, αλλά και κυριαρχίας μέσα στον ελληνικό χώρο».

Σ' αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε ότι το γραφείο Τύπου του αεροδρομίου, χωρίς να δίνει ουσιαστικές απαντήσεις για το συγκεκριμένο γεγονός, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων ισχυρίζεται: «Στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφάλειας, στόχος των οποίων είναι η αποφυγή τρομοκρατικών ενεργειών, αλλά και η ασφάλεια των επιβατών, όλοι οι πολίτες που πρόκειται να επιβιβαστούν σε αεροσκάφη υπόκεινται στους καθιερωμένους ελέγχους. Από τους ελέγχους αυτούς εξαιρούνται μόνο οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων». Βέβαια, η διοίκηση του αεροδρομίου απέφυγε προφανώς εσκεμμένα να δώσει απάντηση γιατί υπήρξε εντολή για προσωπική σωματική έρευνα, ενώ είχε προηγηθεί ο καθιερωμένος έλεγχος...

Πάντως το γραφείο Τύπου του ΔΗΚΚΙ με ανακοίνωσή του θέτει συγκεκριμένο ερώτημα: «Η εντολή της Διοίκησης του "Ελευθέριος Βενιζέλος" εντάσσεται μήπως στην έκκληση της κυβέρνησης να συμβάλει όλος ο πολιτικός κόσμος στην πάταξη της τρομοκρατίας;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ