Τρίτη 23 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Μέρος του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας παραδίδεται στην ΑΕΚ...

...ελέω Ολυμπιάδας 2004

Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας κινδυνεύει να γίνει... κερκίδες για την επέκταση του Σταδίου, χάριν των Ολυμπιακών Αγώνων

Sportidea

Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας κινδυνεύει να γίνει... κερκίδες για την επέκταση του Σταδίου, χάριν των Ολυμπιακών Αγώνων
Την επέκταση των χώρων του σταδίου της ΑΕΚ προς το άλσος της Φιλαδέλφειας νομοθετεί η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε χτες στη Βουλή. Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ με την τροπολογία αυτή εγκρίνει την τροποποίηση του ισχύοντος ρυμοτομικού σχεδίου σε βάρος των χώρων πράσινου που βρίσκονται γύρω από το στάδιο, επικαλούμενη τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που περιέχονται στην τροπολογία, η αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ προβλέπει νέα οριοθέτηση του χώρου όπου είναι δυνατή η δόμηση με μετατόπιση της ρυμοτομικής γραμμής σε απόσταση 136 μέτρων από τις πλευρές του σταδίου που βρίσκονται στο άλσος της Φιλαδέλφειας. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για επέκταση «σε παραχωρούμενη κατά χρήση δημόσια έκταση στο Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία Αθλητική Ενωση Κωνσταντινουπόλεως».

Επίσης επιτρέπεται πλέον μεταξύ άλλων η οικοδόμηση «ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων, εμπορικών χρήσεων», ενώ ορίζεται νέος συντελεστής δόμησης 2. Το ανώτερο ύψος κτιρίου ορίζεται στα 27 μέτρα και ανώτατο ύψος μεταλλικών στεγάστρων τα 35 μέτρα. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία ορίζεται επίσης ότι «οι εγκαταστάσεις του σταδίου της ΑΕΚ θα παραχωρηθούν άνευ ανταλλάγματος στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ