Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Εντείνεται η προεκλογική κούρσα

ΑΓΚΥΡΑ.- Στο σύνολό τους τα τουρκικά πολιτικά κόμματα μπαίνουν με όλες τους τις δυνάμεις σε μια φρενιτιώδη προεκλογική κούρσα. Αντικειμενικός στόχος, το να καταφέρουν να προσελκύσουν εκλογική «πελατεία», που θα τα βοηθήσει να ξεπεράσουν το - σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις - ανυπέρβλητο, για τα περισσότερα, ακόμη και αυτά της συγκυβέρνησης, εμπόδιο του ορίου 10% για την είσοδο στη Βουλή. Ομως, για το «φιλοϊσλαμικό» Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που όχι μόνον προηγείται, αλλά και διευρύνει το προβάδισμά του, που κατά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αγγίζει το 25%, τα εμπόδια είναι άλλου τύπου, δικαστικά.

Χθες, σύμφωνα με την Τούρκις Ντέιλι Νιους, αυξήθηκαν οι πιθανότητες του Ερντογάν να συμμετάσχει στη διαδικασία, αφού δικαστήριο του Ντιάρμπακιρ απέσυρε τη δίωξη σε βάρος του για «πρόκληση μίσους» και πλέον αναμένει την τελική έγκριση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, που κρίνει τη νομιμότητα των υποψηφιοτήτων. Το Συμβούλιο αναμένεται να εκφέρει την τελική του κρίση στις 16 Σεπτεμβρίου.

Το μόνο άλλο κόμμα που φέρεται να έχει ελπίδες να ξεπεράσει το 10%, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό του Ντενίζ Μπαϊκάλ και του Κεμάλ Ντερβίς, εντείνει στο μεταξύ τις προεκλογικές του εκστρατείες, τάζοντας λαγούς πετραχηλοφορεμένους, βοήθεια από το ΔΝΤ και άλλα εύηχα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ