Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ.
Καταστροφικές καταιγίδες

Ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας περιοχές στη νότια Γαλλία, δημιουργώντας χάος στις συγκοινωνίες και αναγκάζοντας εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δέκα θύματα.

Από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις υπερχείλισαν ποτάμια και χείμαρροι στην περιοχή Γκαρ και γι' αυτό οι αρχές υποχρεώθηκαν να απομακρύνουν από τα σπίτια τους, σε περίπου 100 χωριά, περισσότερους από 1.000 πολίτες. Την ίδια στιγμή, πολλές γέφυρες κατέρρευσαν από τη θεομηνία και το 80% του οδικού δικτύου είναι αδιάβατο. Σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου που συνδέει το Παρίσι με το νότια Γαλλία η στάθμη των νερών έχει φθάσει στο μισό μέτρο. Στις πληγείσες περιοχές έχουν αναπτυχθεί περισσότεροι από 800 πυροσβέστες και διασώστες.

Οι αρχές έχουν ήδη κηρύξει την περιοχή Γκαρ όπως και τις γειτονικές Χερό και Βοκλέζ σε κατάσταση συναγερμού, καθώς, σύμφωνα με τη Γαλλική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι βροχές θα συνεχίσουν να πέφτουν και το βράδυ της Δευτέρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ