Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη φυλακή ο Μ. Ψωμιάδης

Σε 12 χρόνια κάθειρξη και χωρίς να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής αυτής καταδικάστηκε χτες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, κατά πλειοψηφία 2-1, ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος, μετά από μήνυση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτη, για «πλαστογραφία μετά χρήσεως» και, μάλιστα, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος».

Η συγκεκριμένη κατηγορία τού είχε απαγγελθεί ύστερα από δύο προηγούμενες δίκες του, στις οποίες τού είχε επιβληθεί τελεσίδικα ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματική αποζημίωση 75 εκατ. δρχ. για το αδίκημα της «συκοφαντικής δυσφήμισης» σε βάρος του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Ολες οι υποθέσεις σχετίζονταν με σειρά δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Το Ονομα» την περίοδο Φλεβάρη - Μάρτη 1996, σύμφωνα με τα οποία ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε πάρει μίζα 4,5 δισ. δρχ. από τη γερμανική εταιρία «ΧΟΧΤΙΦ», προκειμένου να της αναθέσει την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων. Τα εν λόγω δημοσιεύματα είχαν βασιστεί σε έγγραφο γερμανικής Τράπεζας που, όπως αποδείχτηκε, ήταν πλαστό. Στην απολογία του, ωστόσο, ο Μ. Ψωμιάδης υποστήριξε ότι δε γνώριζε την πλαστότητα του εγγράφου. Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, κάτι που δέχτηκε το δικαστήριο.

«Γι' άλλη μια φορά η αλήθεια έλαμψε, η Δικαιοσύνη μίλησε και ο κ. Ψωμιάδης καταδικάστηκε ως πλαστογράφος, ως συκοφάντης και ως σκευωρός», δήλωσε περιχαρής ο Κ. Λαλιώτης». «Εχω εκπλαγεί με τη σημερινή απόφαση. Ο κ. Λαλιώτης και οι κυβερνητικοί παράγοντες, που παρήλασαν εδώ, επηρέασαν το δικαστήριο. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά γιατί είμαι αθώος και δεν έχω σχέση με αυτή την υπόθεση», είπε από την πλευρά του ο Μ. Ψωμιάδης πριν πάρει το δρόμο για τη φυλακή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας, που ήταν και μάρτυρας κατηγορητηρίου, όταν κλήθηκε χτες να σχολιάσει τη δικαστική απόφαση, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του. «Αυτά -δήλωσε- τα οποία πολλοί από εμάς είπαμε στις τοποθετήσεις μας, δικαιώθηκαν. Κανείς δεν έχει δικαίωμα με επιθέσεις "στημένες" να προσπαθεί να σπιλώσει την πορεία πολιτικών, όπως του Κ. Λαλιώτη (...). Οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε και τα πολιτικά πρόσωπα και το δημόσιο συμφέρον. Διότι θίχτηκε το δημόσιο συμφέρον από αυτή την επίθεση και χαίρομαι διότι ήρθε η σημερινή απόφαση να το αναγνωρίσει αυτό»... Χωρίς να έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, ο κ. Πρωτόπαππας, ταύτισε το δημόσιο συμφέρον με το πρόσωπο του κ. Λαλιώτη (!), αφού και το δικαστήριο είχε κάνει νωρίτερα ακριβώς το ίδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ